Lidocaïne

Lidocaïne

Lidocaïne is een verdovend middel. Het zorgt ervoor dat pijnprikkels niet, of veel minder in de hersenen aankomen. Dit medicijn wordt vaak toegepast in de vorm van een zalf om de huid te verdoven. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Lidocaïne?


Lidocaïne is een verdovend middel. Het zorgt ervoor dat pijnprikkels niet, of veel minder in de hersenen aankomen. Dit medicijn wordt vaak toegepast in de vorm van een zalf om de huid te verdoven. U heeft een recept van een arts nodig om Lidocaïnezalf te kunnen bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Lidocaïnezalf wordt gebruikt om de huid tijdelijk gevoelloos te maken. Het helpt onder andere bij pijnklachten en jeuk als gevolg van wondjes, aambeien, anusscheurtjes, insectenbeten en zenuwpijn. Daarnaast kan Lidocaïnezalf gebruikt worden bij premature ejaculatie (te vroeg klaarkomen). Lidocaïne zorgt ervoor dat de huid van de penis en de eikel minder gevoelig worden voor prikkels. De zaadlozing kan daardoor langer uitgesteld worden.

Hoe gebruikt u Lidocaïne?


Voor het verlichten van pijn en/of jeuk brengt u een kleine hoeveelheid Lidocaïnezalf aan op de aangedane plek. Als u last van aambeien heeft, brengt u de zalf bij voorkeur na de ontlasting aan. In geval van anusscheurtjes is het juist aanbevolen om de zalf voor de ontlasting te gebruiken.

Bij premature ejaculatie brengt u de zalf vlak voor de geslachtsgemeenschap aan op de huid van de penis en op de eikel. Gebruik daarbij een uiterst kleine hoeveelheid zalf om te voorkomen dat de penis teveel gevoel verliest. Geeft deze dosering niet het gewenste effect, dan kunt u de volgende keer iets meer of minder zalf aanbrengen. Om irritatie bij uw partner te voorkomen is het aan te bevelen een condoom te dragen.

Gebruik Lidocaïnezalf niet op een beschadigde huid en voorkom contact met de ogen. Was na het aanbrengen van de zalf goed uw handen.

Dosering


De aanbevolen dosering van Lidocaïnezalf is als volgt:


  • Volwassenen en kinderen: bij pijnklachten en/of jeuk 1 tot 2 ml zalf (komt overeen met ongeveer 2 tot 4 cm zalf uit de tube) aanbrengen op de huid.
  • Volwassenen, bij premature ejaculatie: een kleine hoeveelheid zalf ter grootte van een erwt vlak voor de geslachtsgemeenschap aanbrengen op de penis en eikel. U kunt de dosering naar behoefte bijstellen.Gebruik niet meer dan 5 gram Lidocaïnezalf per etmaal, tenzij een arts anders adviseert. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Lidocaïnezalf wordt over het algemeen probleemloos verdragen. Een enkele keer kan er huidirritatie optreden op de plaats waar het product is aangebracht. Dit is te merken aan klachten als roodheid van de huid en/of een brandend, tintelend of jeukend gevoel. Raadpleeg een arts als u veel last krijgt van bijwerkingen. In de bijsluiter leest u meer over de eventuele bijwerkingen van Lidocaïnezalf.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Lidocaïnezalf is niet voor iedereen een geschikt product. Gebruik de zalf niet als u overgevoelig bent voor lidocaïne of een van de gebruikte hulpstoffen. Dit product kan een wisselwerking hebben met ander medicijnen. Vermeld daarom bij uw aanvraag altijd welke medicijnen u gebruikt.

Meer informatie over de contra-indicaties en wisselwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Lidocaïnezalf alleen op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol bij gebruik van dit geneesmiddel.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lidoca�ne

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven