Lipostat

Lipostat

Lipostat is een medicijn dat het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. De werkzame stof is pravastatine, een van de zogenoemde cholesterolsyntheseremmers. Het medicijn zorgt ervoor dat de lever minder cholesterol aanmaakt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is het?


Lipostat is een medicijn dat het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. De werkzame stof is pravastatine, een van de zogenoemde cholesterolsyntheseremmers. Het medicijn zorgt ervoor dat de lever minder cholesterol aanmaakt. Zo wordt het risico op hart- en vaatziekten verminderd.

Waarvoor wordt het gebruikt?


Lipostat wordt voorgeschreven als het cholesterolgehalte in het bloed te hoog is. Ook kan een arts dit middel adviseren bij patiënten die om een andere reden een verhoogd risico op hart- en vaatziekten hebben.

Hoe gebruikt u Lipostat?


Cholesterol wordt door de lever vooral ’s nachts geproduceerd. Lipostat werkt daarom het beste als u het ’s avonds inneemt.

Dosering


Lipostat is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in tabletten van 10, 20 en 40 mg. Uw arts weet welke sterkte u moet gebruiken. De gangbare dosering is 1 tablet per etmaal, tenzij uw arts anders voorschrijft. Een vergeten dosis kunt u uiterlijk acht uur voor de volgende dosis innemen.

Bijwerkingen


Lipostat kan bijwerkingen veroorzaken. Spierklachten kunnen optreden (onverklaarbare spierpijn, spierkramp, gewrichtspijn). Raadpleeg in dat geval uw arts: deze klachten kunnen duiden op een zeldzame ernstige bijwerking.

Let op:
De combinatie van alcohol en Lipostat kan belastend zijn voor uw lever. Beperk daarom het gebruik van alcoholische dranken. Als u Lipostat gebruikt, kunt u in het begin last krijgen van duizeligheid. Meestal verdwijnt dit na verloop van tijd. U kunt dan gewoon weer deelnemen aan het verkeer.

Gebruik Lipostat niet indien u zwanger ben, probeert zwanger te raken of borstvoeding geeft.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lipostat

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven