Livial

Livial

Livial is een medicijn dat wordt toegepast als hormoonvervangende therapie (HRT) bij vrouwen. De werkzame stof tibolon is een synthetisch hormoon dat qua werking lijkt op het progestageen- oestrogeen- en androgeenhormoon. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Livial?


Livial is een medicijn dat wordt toegepast als hormoonvervangende therapie (HRT) bij vrouwen. De werkzame stof tibolon is een synthetisch hormoon dat qua werking lijkt op het progestageen- oestrogeen- en androgeenhormoon. Deze hormoonsoorten spelen een grote rol bij de maandelijkse cyclus. Omdat het lichaam in de loop der jaren steeds minder van deze hormonen produceert, kunnen er rondom de overgang (menopauze) vervelende klachten ontstaan. Livial brengt het hormoongehalte weer in balans, waardoor overgangsklachten afnemen.

Waar wordt het voor gebruikt?


Livial wordt voorgeschreven bij overgangsklachten, zoals:


  • Opvliegers
  • Nachtelijke zweetaanvallen
  • Slaapstoornissen
  • Droge slijmvliezen (ogen, vagina)
  • Stemmingswisselingen, nervositeit, depressie, prikkelbaarheidLivial wordt soms ook voorgeschreven om botontkalking (osteoporose) na de overgang te voorkomen.

Livial is met name geschikt voor vrouwen in de menopauze die al meer dan een jaar niet meer menstrueren, of voor vrouwen bij wie de eierstokken zijn verwijderd. Als u in de overgang bent, maar nog wel menstrueert, kan een arts een ander hormoonvervangend medicijn voorschrijven.

Hoe gebruikt u Livial?


Neem de Livial tablet elke dag op een vast tijdstip in met wat vloeistof. Het maakt niet uit of u dit voor, tijdens of na het eten doet. Bent u vergeten om Livial in te nemen, dan kunt u dat alsnog doen, mits u niet meer dan 12 uur te laat bent. Sla de vergeten tablet anders over. Lees de bijsluiter voor meer informatie over het gebruik van dit medicijn.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Eenmaal daags 1 tablet.Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter.

Bijwerkingen


Het gebruik van Livial kan leiden tot bijwerkingen. Bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Buikpijn
  • Pijnlijke of gespannen borsten
  • Doorbraakbloedingen (spotting)
  • Toename van het lichaamsgewichtRaadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Livial wordt over het algemeen niet voorgeschreven aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Voor uitzonderingen geldt dat dit geneesmiddel niet gebruikt mag worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Livial heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Livial

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven