Loestrin 30

Loestrin 30

Loestrin is een gecombineerde orale anticonceptiepil. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Loestrin?


Loestrin is een gecombineerde orale anticonceptiepil.

Hoe werkt het medicijn?


Loestrin tabletten bevatten twee werkzame bestanddelen, ethinylestradiol en norethisteron. Beide synthetische versies van de natuurlijke vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Ethinylestradiol van oestrogeen en norethisteron van progesteron. Loestrin werkt als een nabootser van de normale menstruatie cyclus. De dagelijkse dosis hormonen in zorgt op drie manieren voor het voorkomen van een zwangerschap.


  • Het zorgt ervoor je lichaam te laten denken dat de eisprong al is gebeurd, het voorkomt de ovulatie.
  • De hormonen beïnvloeden de aanmaak van natuurlijk baarmoederhalsslijmvlies. Het verhoogt de dikte van dit slijm. Sperma zal de baarmoeder minder goed kunnen bereiken.
  • De veranderde kwaliteit van de baarmoederslijmvlieslaag voorkomt innesteling van een bevruchte eicel.Waarvoor wordt Loestrin gebruikt?


U gebruikt Loestrin om een zwangerschap te voorkomen. Het gebruiken van Loestrin kan resulteren in een lichtere, minder pijnlijke en meer regelmatige menstruatie. Vrouwen met ongewenste menstruatieklachten kunnen baat hebben bij het gebruik van Loestrin.

Dosering en wijze van toediening


U dient dagelijks een tablet in te nemen gedurende 21 dagen, waarna een 7-daagse pauze volgt. U zult in die periode menstrueren. U begint dan de volgende strip, zelfs als u dan nog enigszins bloedt. De tabletten zijn gemarkeerd met dagen van de week. U begint met het innemen van de pil op de eerste dag van uw menstruatie.

Let op: Neem de pil iedere dag op hetzelfde tijdstip, inconsistent gebruik kan de anti-conceptieve werking negatief beïnvloeden.

Bijwerkingen.


Gezonde vrouwen die niet roken lopen vrijwel geen risico op ernstige bijwerkingen. Soms zijn echter bijwerkingen te ervaren. Als deze langer dan drie maanden blijven bestaan, is het zinvol een arts te contacteren. Een kleine kans is aanwezig dat u de volgende bijwerkingen ervaart:doorbraakbloedingen, verandering in vaginale afscheiding, misselijkheid en braken.

Aandachtspunten
De anticonceptiepil zal u niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Belangrijk is, ervoor te zorgen dat Loestrin de juiste anticonceptie voor u is. Loestrin is geschikt voor de meeste gezonde jonge vrouwen, maar dient niet ingenomen te worden wanneer u zwanger bent

Raadpleeg voor het gebruik van medicijnen altijd eerst de bijsluiter.

Alternatieve medicatie.


De volgende anticonceptiepillen bevatten dezelfde werkzame stoffen als Loestrin: Binovum, Brevinor, Ovysmen, Synphase, Trinovum.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Loestrin 30

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven