Lovette (Ovranette)

Lovette (Ovranette)

Lovette is niet meer leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Indien u op zoek bent naar een alternatief product, kijk dan bij Ovranette.. De samenstelling van Ovranette (Ethinylestradiol 30 mcg en 150 mcg Levonorgestrel) wijkt iets af van Lovette (Ethinylestradiol 20 mcg en 100 mcg Levonorgestrel). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Niet leverbaar


Lovette is niet meer leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Indien u op zoek bent naar een alternatief product, kijk dan bij Ovranette..

De samenstelling van Ovranette (Ethinylestradiol 30 mcg en 150 mcg Levonorgestrel) wijkt iets af van Lovette (Ethinylestradiol 20 mcg en 100 mcg Levonorgestrel).

Wat is Lovette (Ovranette)?


Lovette is een anticonceptiepil uit de categorie eenfase-combinatiepillen. De werkzame stoffen in deze pil zijn ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en levonorgestrel (een progestageenhormoon). De combinatie van deze hormonen zorgt ervoor dat de bevruchting van een eicel zo goed als onmogelijk wordt. Lovette remt namelijk de eisprong en maakt het baarmoeder(mond)slijmvlies ongeschikt voor het ontstaan van een zwangerschap. Lovette is beschikbaar bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. U heeft voor deze anticonceptiepil een recept nodig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Lovette is bij correct gebruik een betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Artsen schrijven deze anticonceptiepil ook voor aan vrouwen die last hebben van menstruatiestoornissen, zoals overmatig bloedverlies, veel krampen of een onregelmatige cyclus. Bij het gebruik van Lovette treedt er geen echte menstruatie meer op, maar krijgt u een regelmatige onttrekkingsbloeding die veel minder hevig is dan een gewone ongesteldheid.

Hoe gebruikt u Lovette (Ovranette)?


Bij de apotheken die met Dokteronline.com samenwerken is Lovette verkrijgbaar in verpakkingen van drie strips. Elke strip bevat 21 pillen met eenzelfde samenstelling. Neem iedere dag rond hetzelfde tijdstip een pil in. De kalenderverpakking zorgt ervoor dat u minder snel een pil vergeet. Als de strip leeg is, volgt er een stopweek. Tijdens deze week komt de onttrekkingsbloeding op gang. Begin na zeven dagen met een nieuwe strip Lovette.
Bent u de pil een keer vergeten, of heeft u kort na het innemen gebraakt of last gehad van waterdunne diarree, dan kan de betrouwbaarheid van de pil verminderd zijn. In de bijsluiter staat wat u in dit geval moet doen.

Dosering


De gebruikelijke dosering van Lovette is als volgt:


  • Gedurende drie weken eenmaal daags 1 pil innemen. Hierna volgt een stopweek. Begin na zeven pilvrije dagen aan een nieuwe cyclus.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Lovette is een zogenaamde sub-30-pil: het hormoongehalte van deze pil is relatief laag. Hierdoor wordt Lovette door de meeste gebruikers probleemloos verdragen. Een enkele keer kunt u last krijgen van bijwerkingen. Deze treden meestal in het begin op, als het lichaam nog moet wennen aan de hormonen. Het gaat daarbij om klachten als:


  • Gespannen gevoel in de borsten;
  • Maagdarmklachten;
  • Tussentijds vaginaal bloedverlies;
  • Hoofdpijn.Verdwijnen de bijwerkingen niet vanzelf of heeft u hevig last van deze of andere klachten, overleg dan met een arts. In de bijsluiter staat een compleet overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Gebruik Lovette niet als u:


  • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, levonorgestrel of een van de hulpstoffen;
  • Lijdt of heeft geleden aan trombose of een andere aandoening aan de bloedvaten;
  • Lijdt aan migraine, kanker of een andere ernstige aandoening.Overleg met een arts of u deze pil kunt gebruiken als u andere gezondheidsproblemen heeft, als u rookt of als u ouder bent dan 35 jaar.
Lovette kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Breng een arts daarom altijd op de hoogte van uw medicijngebruik. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Lovette niet als u zwanger bent en alleen op aanraden van een arts als u borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lovette (Ovranette)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven