Loxazol

Loxazol

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Loxazol bestrijdt hoofdluis en kan ook worden gebruikt bij de behandeling van schaamluis en schurft. Hoofdluis is zeer besmettelijk en komt veel voor bij de schoolgaande kinderen. Meer info

Laagste prijs
€ 22,20
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is Loxazol?


Loxazol bestrijdt hoofdluis en kan ook worden gebruikt bij de behandeling van schaamluis en schurft. Hoofdluis is zeer besmettelijk en komt veel voor bij de schoolgaande kinderen. De luizen zuigen bloed uit de hoofdhuid en veroorzaken veel jeuk op het hoofd. Luizen zijn kleine, grijsbruine insecten, zo groot als de kop van een lucifer. Ze leggen hun eitjes (neten) tegen de haren en zetten deze stevig vast aan de haarschacht. Neten zijn daardoor moeilijk te verwijderen. Loxazol doodt luizen en neten. Dit product is verkrijgbaar als crèmespoeling voor de bestrijding van hoofdluis. Eén flacon is voldoende voor de behandeling van één persoon met haar tot schouderlengte. Er is ook een Loxazol crème. Deze crème is bedoeld voor de behandeling van schaamluis en schurft.

Hoe werkt Loxazol?


Loxazol bevat de werkzame stof permetrine. Dit middel tast het zenuwstelsel van hoofdluizen aan, waardoor de luizen en neten sterven. Omdat bij de behandeling mogelijk niet alle neten gedood worden, moet de behandeling met Loxazol altijd gecombineerd worden met de kammethode. Hiermee kamt u de achtergebleven neten alsnog uit het haar, waardoor deze niet kunnen uitkomen en de kans op herbesmetting minimaal wordt.

Hoe gebruikt u Loxazol?


Gebruik Loxazol crèmespoeling (lotion) op de volgende manier:

 • Was het haar met shampoo en spoel het haar goed uit.
 • Breng de Loxazol lotion aan op het handdoekdroge haar en masseer het product goed in, ook op de hoofdhuid, in de nek en achter de oren. Zorg ervoor dat de crèmespoeling niet in de ogen, neus of mond komt en gebruik eventueel beschermende handschoenen.
 • Laat de lotion tien minuten intrekken.
 • Spoel Loxazol uit met water. Was het haar desgewenst weer met shampoo.
 • Kam het handdoekdroge haar goed met een luizenkam.


Kam na de behandeling iedere avond het haar met de luizenkam. Gebruik eventueel wat gewone crèmespoeling om het kammen makkelijker te maken. Herhaal na een week de behandeling met Loxazol. Blijf daarna nog een week lang iedere avond kammen. In totaal moet u dus twee weken kammen. Dit is heel belangrijk omdat anders de eventuele overgebleven neten kunnen uitkomen en de hoofdluisbesmetting opnieuw begint.

Lees voor gebruik van Loxazol de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Loxazol lotion (crèmespoeling) kunnen de volgende bijwerkingen optreden:


 • Jeuk;

 • Branderig of prikkend gevoel op de hoofdhuid;

 • Roodheid van de huid.Meestal gaan deze klachten vanzelf over. Blijft u last houden van bijwerkingen, overleg dan met de arts.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?


Gebruik Loxazol niet als u overgevoelig bent voor een van de ingrediënten (zie bijsluiter). Gebruik Loxazol niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. U kunt in dat geval beter een ander luisdodend middel gebruiken, of de kammethode toepassen zonder luisdodend middel. De arts kan u hierbij adviseren. Loxazol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 maanden.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Loxazol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven