Lumigan

Lumigan

Lumigan oogdruppels bevatten de werkzame stof bimatoprost, een middel dat de afvoer van vocht uit de oogbol stimuleert. Hierdoor neemt de druk in de oogbol af. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Lumigan?


Lumigan oogdruppels bevatten de werkzame stof bimatoprost, een middel dat de afvoer van vocht uit de oogbol stimuleert. Hierdoor neemt de druk in de oogbol af.

Waarvoor wordt Lumigan gebruikt?


Lumigan wordt voorgeschreven bij glaucoom, een aandoening waarbij de druk in de oogbol te hoog is. Glaucoom (ook wel groene staar genoemd) tast het gezichtsvermogen aan. De randen van het gezichtsveld vallen weg, waardoor het lijkt of de patiënt door een koker kijkt. Vaak gaat dit gepaard met pijnlijke, rode ogen. Lumigan zorgt ervoor dat de druk in de oogbol afneemt. Hierdoor wordt (verdere) beschadiging van het gezichtsveld voorkomen.

Hoe gebruikt u Lumigan?


Lumigan druppels moeten op een vast tijdstip worden toegediend, bij voorkeur ’s avonds. Was altijd uw handen voordat u uw ogen gaat druppelen, en vermijd contact tussen het oog en de tuit van het flesje. Zo blijven de oogdruppels steriel. In de bijsluiter staat uitgebreid beschreven op welke wijze u Lumigan het beste in het oog druppelt.

Lenzendragers moeten hun lenzen uit het oog nemen voordat Lumigan gebruikt wordt. Wacht na het druppelen minstens een kwartier voordat u uw lenzen weer inzet.

Dosering


Lumigan oogdruppels bevatten 300 microgram bimatoprost per ml. De gebruikelijke dosering voor volwassenen vanaf 18 jaar is eenmaal daags 1 druppel per aangedaan oog. Volg echter altijd het doseringsadvies van uw arts op.

Als u een dosis vergeten bent, kunt u deze inhalen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit twee druppels Lumigan tegelijk om de vergeten dosis te compenseren.

Als u stopt met het gebruik van Lumigan, kan de druk in de oogbol weer gaan toenemen. Stop daarom uitsluitend met dit medicijn na overleg met een arts.

Bijwerkingen


Het gebruik van Lumigan kan bijwerkingen veroorzaken. Bekende bijwerkingen zijn onder andere:


  • langere, donkerdere wimpers
  • roodheid en/of irritatie van het oog
  • ontstoken en/of jeukende oogleden.


Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding


Er is niet genoeg bekend over het effect van Lumigan op een (ongeboren) baby. Gebruik dit middel daarom niet als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft. Uw arts kan u vertellen wel medicijn u wel veilig kunt gebruiken.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lumigan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven