Maag en darm

Maag en darm

De meeste mensen hebben weleens last van maag- of darmklachten. Obstipatie en diarree behoren daarbij tot de meest voorkomende klachten. Maar ook maagzuur (zuurbranden) of maagpijn worden als zeer vervelend en pijnlijk ervaren. Bij de meeste mensen komen deze klachten toch wel een paar keer per jaar voor.

Maag- of darmklachten kunnen diverse oorzaken hebben. Slechte maagdarmfunctie, stress, hormonale schommelingen, voedselvergiftiging, verstoorde darmflora, infecties en allergische reacties zijn verschijnselen die problemen kunnen geven aan maag of darm. Als gevolg hiervan kunt u last krijgen van misselijkheid, braken, een opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree of verstopping.

Er zijn verschillende medicijnen die u van uw klachten kunnen afhelpen. Het is natuurlijk handig als u deze medicijnen standaard in huis heeft. Op die manier kunt u de medicijnen direct gebruiken zodra het nodig is. Vooral maagzuur kan ineens na het avondeten opspelen. U kunt dan direct een maagzuurremmer innemen om maagzuur te laten zakken.

Ook het gevoel van misselijkheid en braken wilt u het liefst direct behandelen. Braken is een reactie van het lichaam om bedorven of gevaarlijke middelen kwijt te raken. Maar braken kan ook ontstaan na een operatie, bij zwangerschap of als bijwerking van een medicijn. Het is belangrijk om veel water te drinken om het vocht tekort aan te vullen. Heeft u last van braken? Anti-braak middelen helpen het braken tegen te gaan.

Geneesmiddelen bestellen tegen maag en darmklachten
U kunt diverse drogisterijmiddelen kopen tegen maag- en darmklachten. Als u regelmatig last heeft van klachten dan kan het zijn dat deze middelen niet (voldoende) werken. Bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen kunt u geneesmiddelen bestellen die maag- en darmklachten helpen te behandelen.

Receptplichtige geneesmiddelen werken vaak beter dan de standaard drogisterijproducten. Er zijn diverse geneesmiddelen voor de verschillende maag- en darmklachten. U kunt bij apotheken die met Dokteronline.com samenwerken terecht voor geneesmiddelen tegen maagzuur, maagpijn, diarree en obstipatie. Na een online arts consult bij een bij Dokteronline.com aangesloten arts kunt u de behandelingen aanvragen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie

Informatie dossiers