Mandolgin

Mandolgin

De werkzame stof in Mandolgin is tramadol, een krachtige morfine-achtige pijnstiller. Mandolgin onderbreekt de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel, waardoor matige tot hevige pijn snel vermindert. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Mandolgin?


De werkzame stof in Mandolgin is tramadol, een krachtige morfine-achtige pijnstiller. Mandolgin onderbreekt de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel, waardoor matige tot hevige pijn snel vermindert. U kunt Mandolgin online bestellen bij de apotheken die zijn aangesloten bij Dokteronline.com. Dit medicijn is receptplichtig. Een arts schrijft een recept voor u uit na het online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Mandolgin werkt sterker dan paracetamol en ontstekingsremmende pijnstillers. Dit geneesmiddel wordt daarom voorgeschreven bij matige tot hevige pijn als gevolg van bijvoorbeeld:


 • Een operatie of verwonding;
 • Een (ernstige) ziekte;
 • Migraine;
 • Zenuwpijn;
 • Artrose.Mandolgin helpt ook bij pijnklachten met andere oorzaken.

Hoe gebruikt u Mandolgin?


Mandolgin is verkrijgbaar als capsule en als tablet met vertraagde afgifte (‘retard’). Neem de tablet of capsule zonder te kauwen in met voldoende vloeistof. U kunt deze pijnstiller met of zonder voedsel innemen. Mandolgin werkt na ongeveer een uur. De pijnstillende werking houdt tot 12 uur lang aan. Neem de pijnstiller zoveel mogelijk op vaste tijdstippen in. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Mandolgin online verkrijgbaar in verschillende sterktes. Een arts weet welke sterkte u het beste kunt gebruiken. De algemene richtlijnen voor dosering van pijnstillers op basis van tramadol zijn als volgt:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 1 tablet of capsule in de voorgeschreven sterkte.Neem niet meer dan 400 mg tramadol per dag in. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de dosering.

Bijwerkingen


Mandolgin kan bijwerkingen veroorzaken. Het gaat daarbij om klachten als:


 • Vermoeidheid, sufheid, slaperigheid;
 • Misselijkheid en braken;
 • Duizeligheid;
 • Obstipatie (verstopping).De meeste bijwerkingen nemen na een paar dagen tot weken af, als het lichaam gewend is geraakt aan het medicijn. Is dat bij u niet het geval, overleg dan met een arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Mandolgin is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik deze pijnstiller niet als u:


 • Overgevoelig bent voor tramadol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Een overdosis heeft genomen van alcohol, slaapmiddelen of andere (genees)middelen gebruikt die invloed hebben op het centrale zenuwstelsel;
 • Lijdt aan een vorm van epilepsie waarvoor u geen medicijnen gebruikt;
 • Behandeld wordt of net bent geweest met bepaalde antidepressiva (MAO-remmers).Heeft u andere gezondheidsproblemen? Overleg dan met een arts over het gebruik van Mandolgin. Dit geneesmiddel kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld bij uw aanvraag welke medicatie u gebruikt. De arts kan daar dan rekening mee houden. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Mandolgin niet als u zwanger bent en liever ook niet als u borstvoeding geeft. Een arts kan u advies geven.

Mandolgin kan uw reactievermogen verminderen, vooral in het begin van de behandeling. Neem geen deel aan het verkeer zolang u hier last van heeft.

Combineer Mandolgin nooit met sterke drank: alcohol kan de bijwerkingen van dit medicijn uitlokken of versterken.

Let op
Het is niet toegestaan om meer dan 400 mg Tramadol per dag, met een max. van 30 dagen, per arts consult aan te vragen. Deze orders worden afgekeurd door met Dokteronline.com samenwerkende artsen en apotheken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Mandolgin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven