Marvelon

Marvelon

Marvelon is een anticonceptiepil die valt in de categorie sub-50-pillen: anticonceptiepillen met relatief weinig hormonen. De werkzame stoffen ethinylestradiol en desogestrel zorgen ervoor dat het ontstaan van een zwangerschap zo goed als onmogelijk wordt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Marvelon?


Marvelon is een anticonceptiepil die valt in de categorie sub-50-pillen: anticonceptiepillen met relatief weinig hormonen. De werkzame stoffen ethinylestradiol en desogestrel zorgen ervoor dat het ontstaan van een zwangerschap zo goed als onmogelijk wordt. Deze anticonceptiepil is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Marvelon is een betrouwbare anticonceptiepil. De hormonen in deze pil remmen de eisprong en veranderen de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder. Daardoor is (bij zorgvuldig gebruik) de kans op een zwangerschap nagenoeg nihil. Artsen schrijven Marvelon ook voor bij menstruatiestoornissen, zoals hevige pijn of overmatig bloedverlies. Bij het gebruik van Marvelon komt er namelijk een milde onttrekkingsbloeding op gang die minder hevig verloopt dan een normale menstruatie.

Hoe gebruikt u Marvelon?


Marvelon is verpakt in strips van 21 pillen. Neem iedere dag 1 tablet totdat de strip leeg is. Hierna neemt u een week lang geen pil (stopweek). Tijdens deze week komt de onttrekkingsbloeding op gang. Begin na zeven dagen aan een nieuwe strip, ook als de bloeding nog niet voorbij is.
Neem Marvelon bij voorkeur iedere dag rond hetzelfde tijdstip in. Bent u een pil vergeten in te nemen of heeft u gebraakt of last van waterige diarree gehad na het innemen van de pil, dan kan het zijn dat de betrouwbaarheid van de anticonceptiepil is afgenomen. In de bijsluiter leest u hoe u in dat geval moet handelen.

Dosering


De gebruikelijke dosering van Marvelon is als volgt:


 • Gedurende drie weken eenmaal daags 1 tablet innemen. Hierna volgt een stopweek van zeven dagen. Begin hierna met een nieuwe cyclus.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens het gebruik van de pil kunt u bijwerkingen ervaren, hoewel de meeste vrouwen hier geen last van hebben. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden zijn onder andere:


 • Maagdarmklachten;
 • Pijnlijke of gespannen borsten;
 • Doorbraakbloedingen;
 • Dikke enkels of voeten door het vasthouden van vocht;
 • Hoofdpijn/migraine.Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans na enkele weken, als het lichaam gewend is aan de pil. Blijft u last houden van deze of andere klachten, of heeft u last van hevige bijwerkingen, overleg dan met een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter. Hierin staat onder andere dat Marvelon een licht verhoogd risico geeft op trombose en bepaalde vormen van kanker.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Marvelon is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, desogestrel of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Trombose heeft of heeft gehad;
 • In het verleden een herseninfarct of hartaanval heeft gehad, of symptomen die een voorbode hiervan waren;
 • Lijdt of geleden heeft aan een bloedstollingsstoornis, migraine met uitvalsverschijnselen, een ernstige leveraandoening, ontsteking van de alvleesklier of kanker die gevoelig reageert op hormonen.
 • Lijdt aan vaginale bloedingen met onbekende oorzaak.Heeft u andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts of u Marvelon kunt gebruiken. Dit geneesmiddel kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Marvelon mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Marvelon

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven