Medisana BU510 bloeddrukmeter

Medisana BU510 bloeddrukmeter

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Met deze professionele bloeddrukmeter van Medisana kunt u zelf uw bloeddruk opmeten. De bloeddruk wordt gemeten via de bovenarm, net als bij de meeste artsen en ziekenhuizen. Meer info

Laagste prijs
€ 30,90
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is een Medisana BU510 bloeddrukmeter?


Met deze professionele bloeddrukmeter van Medisana kunt u zelf uw bloeddruk opmeten. De bloeddruk wordt gemeten via de bovenarm, net als bij de meeste artsen en ziekenhuizen. Het apparaat is zeer gemakkelijk te bedienen. De meetresultaten worden met extra grote letters weergegeven op het display, zodat ook ouderen en slechtzienden de bloeddrukmeter kunnen gebruiken. De Medisana BU510 bloeddrukmeter registreert de onder- en bovendruk in de bloedvaten en meet ook de hartslag en het hartritme op. De meetresultaten worden automatisch opgeslagen in het geheugen.

Waar wordt dit apparaat voor gebruikt?


Bloeddrukmeters van Medisana zijn speciaal ontwikkeld om thuis of onderweg te gebruiken. Zelf uw bloeddruk opmeten in een vertrouwde omgeving geeft doorgaans betrouwbaardere resultaten dan bij een arts: veel mensen zijn in een spreekkamer meer gespannen, wat tot een hogere bloeddruk kan leiden. Het is verstandig om uw bloeddruk in de gaten te houden. Een te hoge of te lage bloeddruk merkt u vaak in het begin niet, maar kan na een poosje leiden tot bepaalde aandoeningen of klachten.

Hoe werkt de bloeddrukmeter?


De bovenarm bloeddrukmeter registreert de bovendruk (systolische druk) en onderdruk (diastolische druk) in het vatenstelsel. Het apparaat meet ook uw polsslag op en analyseert het hartritme. Na de meting verschijnt de uitslag op het display. De gekleurde balk geeft daarbij aan of er sprake is van een lage, hoge of normale bloeddruk. Deze waardes zijn bepaald door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en dus uitermate betrouwbaar. Indien de bloeddrukmeter een onregelmatige hartslag vaststelt, wordt dit weergegeven met een knipperend aritmie-icoon. Omdat de bloeddruk per dag kan verschillen, is het goed om meerdere metingen met elkaar te vergelijken. Zo krijgt u een goed overzicht van uw bloeddruk en hartslag. Het geheugen kan 90 metingen opslaan voor 2 gebruikers.

Hoe gebruikt u dit apparaat?


De Medisana BU510 bloeddrukmeter wordt geleverd met batterijen, een opbergetui en een duidelijke handleiding. Voor het eerste gebruik dient u de batterijen te plaatsen en de datum, tijd en het gebruikersgeheugen in te stellen (zie gebruiksaanwijzing).

Om de bloeddruk te meten, volgt u deze stappen:


 • Bevestig de luchtslang aan het manchet en plaats het manchet om uw bovenarm zoals aangegeven in de beschrijving;
 • Laat uw arm op de tafel rusten met uw hand ter hoogte van uw hart;
 • Druk op de startknop om het apparaat in werking te stellen. Blijf tijdens de meting ontspannen zitten en probeer niet te bewegen;
 • Na het meten verschijnt de uitslag op het display.Richtlijnen voor een gezonde bloeddruk zijn als volgt:

 • Lage bloeddruk: bovendruk (systolisch) < 100, onderdruk (diastolisch) < 60;
 • Normale bloeddruk: bovendruk 100 - 139, onderdruk 60 - 89;
 • Verhoogde bloeddruk: bovendruk 140 - 179, onderdruk 90 - 109;
 • Sterk verhoogde bloeddruk: bovendruk > 180, onderdruk > 110.Raadpleeg een arts als de waarden aanhoudend te hoog of te laag zijn, of als de hartslag onregelmatig is. De arts kan de oorzaak hiervan achterhalen en behandelen.

Wanneer mag u de Medisana BU510 bloeddrukmeter niet gebruiken?


De bloeddrukmeter van Medisana is niet geschikt voor kinderen. Dit apparaat geeft geen betrouwbare meting van de hartslag bij mensen die een pacemaker hebben.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Medisana BU510 bloeddrukmeter

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven