Medisana MTP bloeddrukmeter

Medisana MTP bloeddrukmeter

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Met de Medisana MTP kunt u uw bloeddruk via de bovenarm opmeten. Dit apparaat is eenvoudig te bedienen en gemakkelijk mee te nemen. De bovenarmbloeddrukmeter registreert zowel de bovendruk als de onderdruk en de hartslag. Meer info

Laagste prijs
€ 41,93
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is een Medisana MTP bloeddrukmeter?


Met de Medisana MTP kunt u uw bloeddruk via de bovenarm opmeten. Dit apparaat is eenvoudig te bedienen en gemakkelijk mee te nemen. De bovenarmbloeddrukmeter registreert zowel de bovendruk als de onderdruk en de hartslag.

Waar wordt dit apparaat voor gebruikt?


Met deze bloeddrukmeter kunt u dagelijks uw bloeddruk en hartslag opmeten. Deze gegevens zijn belangrijke graadmeters voor de gezondheid: een hoge, lage bloeddruk of afwijkende hartslag kan zorgen voor vervelende klachten. Daarnaast kan een hoge bloeddruk schadelijk zijn voor bloedvaten, het hart en andere organen. Thuis de bloeddruk opmeten is voor veel mensen prettiger dan wanneer de huisarts dit doet. In een vertrouwde omgeving is de bloeddruk vaak ook lager dan bij de huisarts. De Medisana bovenarm bloeddrukmeter stelt u in staat om professionele metingen zelf uit te voeren, waar en wanneer u maar wilt. De meetresultaat zijn gebaseerd is op de classificatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Hoe werkt de bloeddrukmeter?


De bloeddrukmeter registreert de bovendruk (systolische druk) en onderdruk (diastolische druk) in het vatenstelsel. Ook de polsslag wordt gemeten. Na de meting krijgt u de gemiddelde waarden te zien op het display. Omdat de bloeddruk altijd fluctueert, is het goed om meerdere metingen met elkaar te vergelijken om een helder beeld te krijgen. De Medisana bloeddrukmeter beschikt over een geheugen waarin de gegevens van twee personen kunnen worden opgeslagen: dit apparaat onthoudt 99 metingen per gebruiker.

Hoe gebruikt u dit apparaat?


De bovenarm bloeddrukmeter van Medisana wordt geleverd met batterijen, een opbergetui en een duidelijke handleiding. Voor gebruik dient u de batterijen in de meter te plaatsen. Hierna kunt u de datum en tijd instellen en de gebruiker selecteren zoals beschreven in de handleiding.

Voor het meten van de bloeddruk gaat u als volgt te werk:


 • Ga aan tafel zitten;
 • Bevestig de luchtslang aan het manchet en plaats het manchet om uw bovenarm zoals aangegeven in de beschrijving;
 • Laat uw arm op de tafel rusten met uw hand ter hoogte van uw hart;
 • Druk op de startknop om het apparaat in werking te stellen. De bloeddrukmeter zal nu beginnen met de meting. De manchet wordt met lucht gevuld: dit geeft een drukkend gevoel op de pols. Blijf tijdens de meting ontspannen zitten en probeer niet te bewegen;
 • Na het meten verschijnt de uitslag op het display. Deze uitslag wordt automatisch in het geselecteerde geheugen opgeslagen.Richtlijnen voor een gezonde bloeddruk zijn als volgt:

 • Lage bloeddruk: bovendruk (systolisch) < 100, onderdruk (diastolisch) < 60;
 • Normale bloeddruk: bovendruk 100 - 139, onderdruk 60 - 89;
 • Verhoogde bloeddruk: bovendruk 140 - 179, onderdruk 90 - 109;
 • Sterk verhoogde bloeddruk: bovendruk > 180, onderdruk > 110.Raadpleeg een arts als de waarden te hoog of te laag zijn. Deze kan de oorzaak van uw hoge of lage bloeddruk achterhalen en behandelen.

Wanneer mag u de Medisana MTP bloeddrukmeter niet gebruiken?


De bloeddrukmeter van Medisana is uitsluitend geschikt voor volwassenen en grotere kinderen. Dit apparaat geeft geen betrouwbare meting van de hartslag bij mensen die een pacemaker hebben. Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Medisana MTP bloeddrukmeter

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven