Medisana MTS bloeddrukmeter

Medisana MTS bloeddrukmeter

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

De MTS bloeddrukmeter van Medisana is speciaal ontwikkeld om thuis op een professionele manier uw bloeddruk in de gaten te houden. Met dit apparaat wordt uw bloeddruk via de bovenarm opgemeten. Meer info

Laagste prijs
€ 41,20
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is een Medisana MTS bloeddrukmeter?


De MTS bloeddrukmeter van Medisana is speciaal ontwikkeld om thuis op een professionele manier uw bloeddruk in de gaten te houden. Met dit apparaat wordt uw bloeddruk via de bovenarm opgemeten. De bloeddrukmeter is klein genoeg om overal mee naar toe te nemen en is heel eenvoudig te gebruiken. Met een druk op de knop worden zowel de bovendruk als de onderdruk en de hartslag geregistreerd. Bovendien geeft de bloeddrukmeter ook een seintje als er een onregelmatige hartslag wordt gemeten.

Waar wordt dit apparaat voor gebruikt?


Met deze bloeddrukmeter kunt u zelf uw bloeddruk en hartslag opmeten. Het is erg zinvol om dit regelmatig te doen: een te hoge of te lage bloeddruk merkt u in het begin niet, maar kan op den duur leiden tot vervelende klachten. Hetzelfde geldt voor een onregelmatige hartslag (aritmie). Het voordeel van zelf uw bloeddruk meten is dat u thuis meestal meer ontspannen bent, wat kan leiden tot een lagere bloeddruk.

Hoe werkt de bloeddrukmeter?


De bloeddrukmeter registreert de bovendruk (systolische druk) en onderdruk (diastolische druk) in het vatenstelsel. Daarnaast wordt de polsslag opgemeten. Na de meting verschijnen deze waarden op het display. Aan de gekleurde balk kunt u zien of uw bloeddruk te laag, te hoog of normaal is. Mocht de hartslag onregelmatig zijn, dan verschijnt er een aritmie-signaal. De bloeddruk wisselt gedurende de dag en soms ook per dag. Het is daarom verstandig om meerdere metingen met elkaar te vergelijken. Zo krijgt u een beter beeld van uw bloeddruk en hartslag. De Medisana bloeddrukmeter kan de gegevens van twee personen opslaan: dit apparaat onthoudt 60 metingen per gebruiker.

Hoe gebruikt u dit apparaat?


De bovenarmbloeddrukmeter van Medisana wordt geleverd met batterijen, een opbergetui en een duidelijke handleiding. In de handleiding leest u hoe u de batterijen plaatst, de datum en tijd instelt en de geheugens gebruikt.

Om de bloeddruk te meten, volgt u deze stappen:


 • Ga aan tafel zitten;
 • Bevestig de luchtslang aan het manchet en plaats het manchet om uw bovenarm zoals aangegeven in de beschrijving;
 • Laat uw arm op de tafel rusten met uw hand ter hoogte van uw hart;
 • Druk op de startknop om het apparaat in werking te stellen. De bloeddrukmeter zal nu beginnen met de meting. Blijf tijdens de meting ontspannen zitten en probeer niet te bewegen;
 • Na het meten verschijnt de uitslag op het display. Deze uitslag wordt automatisch in het geselecteerde geheugen opgeslagen.Richtlijnen voor een gezonde bloeddruk zijn als volgt:

 • Lage bloeddruk: bovendruk (systolisch) < 100, onderdruk (diastolisch) < 60;
 • Normale bloeddruk: bovendruk 100 - 139, onderdruk 60 - 89;
 • Verhoogde bloeddruk: bovendruk 140 - 179, onderdruk 90 - 109;
 • Sterk verhoogde bloeddruk: bovendruk > 180, onderdruk > 110.Raadpleeg een arts als de waarden te hoog of te laag zijn of als de hartslag onregelmatig is. Deze kan de oorzaak hiervan achterhalen en behandelen.

Wanneer mag u de Medisana MTS bloeddrukmeter niet gebruiken?


De bloeddrukmeter van Medisana is uitsluitend geschikt voor volwassenen en grotere kinderen. Dit apparaat geeft geen betrouwbare meting van de hartslag bij mensen die een pacemaker hebben.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Medisana MTS bloeddrukmeter

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven