Medivere Darmpoliepen Preventietest

Medivere Darmpoliepen Preventietest

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Met de Darmpoliepen Preventietest van Medivere kunt u uw ontlasting laten controleren op bloedsporen. Bloed in de ontlasting kan duiden op poliepen in de dikke darm. Meer info

Laagste prijs
€ 15,95
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is een Medivere Darmpoliepen Preventietest?


Met de Darmpoliepen Preventietest van Medivere kunt u uw ontlasting laten controleren op bloedsporen. Bloed in de ontlasting kan duiden op poliepen in de dikke darm. Helaas zijn bloedsporen in de ontlasting niet altijd met het blote oog zichtbaar. De Darmpoliepen Preventietest meet de aanwezigheid van bepaalde stoffen die ook in bloed voorkomen (hemoglobine en haptoglobine) en kan op die manier verborgen bloed in de ontlasting aantonen. De uitslag wordt per post opgestuurd, maar kan ook (anoniem) online opgevraagd worden. U kunt de Medivere Darmpoliepen Preventietest zonder recept bestellen.

Waar wordt deze test voor gebruikt?


De Darmpoliepen Preventietest stelt vast of er een verhoogde kans is op de aanwezigheid van darmpoliepen. Poliepen in de dikke darm komen vaak voor. Vaak zijn ze onschuldig en worden ze niet opgemerkt. Soms kunnen klachten veroorzaken, zoals een verandering van het ontlastingspatroon, buikpijn of (onzichtbaar) bloed in de ontlasting. Poliepen kunnen in sommige gevallen uitgroeien tot een kwaadaardig gezwel. Er is dan sprake van darmkanker. Darmpoliepen worden daarom uit voorzorg verwijderd en onderzocht in een laboratorium.

Hoe gebruikt u de Medivere Darmpoliepen Preventietest?


Lees voordat u de test uitvoert eerst de handleiding en controleer de inhoud van het testpakket. De test werkt als volgt:


 • Neem een monster van de ontlasting met behulp van de bijgeleverde afnamelepel. Doe dit op drie verschillende plaatsen.
 • Vul het monsterbuisje tot aan de markering.
 • Sluit het buisje goed af en voorzie het van uw naam en de datum.
 • Stop het buisje in het verzendkokertje en bewaar het monster in de koelkast totdat u het opstuurt.
 • Stop het verzendkokertje en het ingevulde begeleidingsformulier in de envelop en doe deze op de post. Stuur het monster alleen in het begin van de week op. Vermijd verzending tijdens of vlak voor het weekend of de feestdagen.
 • De uitslag volgt binnen 14 dagen per post, maar is na ongeveer een week ook op te vragen op de website van Medivere. Wilt u de uitslag anoniem inzien, vul dan geen adresgegevens in op het begeleidingsformulier.Uitslag van de Medivere Darmpoliepen Preventietest


Neem direct contact op met uw eigen huisarts als uit de test blijkt dat er bloedsporen in uw ontlasting gevonden zijn. Verder onderzoek zal uitwijzen of er inderdaad sprake is van darmpoliepen. Is de uitslag van de test negatief, maar blijft u last houden van klachten, raadpleeg ook dan de arts.

Bijwerkingen


De Medivere Darmpoliepen Preventietest geeft geen bijwerkingen.

Wanneer mag u de test niet gebruiken?


Er zijn geen omstandigheden bekend waarbij u de Medivere Darmpoliepen Preventietest niet mag gebruiken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Medivere Darmpoliepen Preventietest

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven