Melatonine

Melatonine dosering


Welke dosering melatonine voor u het best is hangt af van de aard van uw klachten. De doseringen zijn in te delen in vrije en receptplichtige doseringen. Melatonine van 0,3 mg en hoger wordt gezien als een medicijn en is dus receptplichtig.

Welke dosering voor u optimaal is hangt af van hoeveel melatonine u zelf aanmaakt, hoeveel u nodig heeft en hoe ernstig uw klachten zijn. De dosering van 0,3 mg en lager wordt gezien als voedingssupplement en kan zonder risico`s genomen worden. In de VS wordt het als voedingssupplement door miljoenen mensen gebruikt. Daar worden ook andere positieve effecten aan melatonine toegeschreven, zoals versterking van het immuunsysteem.

Waar kan ik melatonine kopen?


De lagere doseringen van 0,3 mg en lager kunt u als voedingssupplement kopen bij uw eigen apotheek en drogist. Voor een hogere dosering heeft u een recept van een arts nodig. Hiervoor moet u een afspraak met uw eigen huisarts maken om uw slaapproblemen te bespreken. Deze kan een recept uitschrijven, waarmee u de melatonine kunt afhalen bij uw eigen apotheek.

Een andere optie is om het middel met een online consult met een samenwerkende arts te bestellen bij een samenwerkende apotheek, via een online doktersdienst zoals Dokteronline.com. Hier wordt uw aanvraag beoordeeld door een samenwerkende arts. Bij goedkeuring wordt de melatonine door een samenwerkende apotheek per post naar uw adres verstuurd. Deze apotheken bieden melatonine in de dosering 2 mg, 3 mg en 5 mg. De laagste dosering van 2 mg is bij hen beschikbaar onder de merknaam Circadin.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.