Melatonine

Effect van Melatonine


Melatonine is in de jaren 50 van de vorige eeuw ontdekt door de geleerde Aaron Lerner. Melatonine is een lichaamseigen hormoon, dat aangemaakt wordt in de pijnappelklier in de hersenen. Het hormoon is onder meer betrokken bij het slaap- waakritme. Bij het vrijkomen van melatonine krijgt het lichaam het signaal om in rust te gaan. Melatonine heeft ook nog andere effecten.

Naast de positieve effecten op het inslapen en doorslapen, is het effect van melatonine o.a. een ondersteuning van het immuunsysteem, bescherming tegen vrije radicalen en milieuverontreiniging, anti veroudering en een verlaging van spanningen. Melatonine heeft verder antioxiderende eigenschappen die kunnen beschermen tegen DNA beschadiging en kanker.

Vanwege al deze positieve effecten wordt melatonine door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt als voedingssupplement. Een melatonine dosering tot 0,3 mg wordt in de EU gekenmerkt als voedingssupplement (niet als geneesmiddel). Met name in de VS wordt melatonine veel gebruikt als supplement.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.