Menstruatieklachten

Menstruatieklachten

De menstruatie gaat bij de meeste vrouwen gepaard met menstruatieklachten. Menstruatieklachten kunnen vervelend zijn, bij meer dan de helft van de vrouwen wordt de menstruatie ook als pijnlijk omschreven.

De meest voorkomende menstruatieklachten zijn:
- Vlak voor de menstruatie: sneller geïrriteerd zijn, vermoeidheid, pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel en gewichtstoename.
- Tijdens de menstruatie: buikkramp, hoofdpijn en soms misselijkheid en braken.

De menstruatieklachten worden het hevigst ervaren tussen het 14e en 18e levensjaar. Een oplossing tegen menstruatieklachten is de anticonceptiepil. De pil kan de klachten aanzienlijk verminderen, waardoor u een stuk gemakkelijker door de periode heen komt.

Wat kunt u zelf doen tegen menstruatieklachten:
- Rustig aan doen en stress vermijden
- Een warme kruik op uw buik of onderrug leggen
- Een warm bad nemen

Als de menstruatieklachten structureel blijven terugkeren bij iedere menstruatie dan kunt u in overleg met een arts overwegen om de anticonceptiepil te gebruiken, dit zorgt ervoor dat de menstruatieklachten afnemen. Ook de anticonceptiepil kunt u online bestellen bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. Naast een anticonceptiepil kunt u in overleg met een arts tevens gebruik maken van paracetamol om de pijn te verzachten.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie