Mercilon

Mercilon

Mercilon is een anticonceptiepil. Deze pil is een zogenaamde sub-30-pil, wat betekent dat de tabletten relatief weinig hormonen bevatten. Mercilon is gemakkelijk in gebruik en geeft een betrouwbare bescherming tegen een ongewenste zwangerschap. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Mercilon?


Mercilon is een anticonceptiepil. Deze pil is een zogenaamde sub-30-pil, wat betekent dat de tabletten relatief weinig hormonen bevatten. Mercilon is gemakkelijk in gebruik en geeft een betrouwbare bescherming tegen een ongewenste zwangerschap. Wilt u Mercilon online bestellen, dan kunt u daarvoor terecht bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


De werkzame stoffen in Mercilon zijn ethinylestradiol en desogestrel. Deze hormonen maken de baarmoeder minder goed bereikbaar voor zaadcellen en veranderen de samenstelling van het slijmvlies, zodat een bevrucht eitje zich niet zou kunnen innestelen. Daarnaast wordt ook de eisprong geremd, waardoor een zwangerschap zo goed als uitgesloten is. Mercilon kan ook gebruikt worden bij menstruatieproblemen, zoals overmatig bloeden of hevige menstruatiepijn. Bij het gebruik van deze pil verloopt de maandelijkse bloeding namelijk een stuk milder.

Hoe gebruikt u Mercilon?


Het gebruik van Mercilon is heel eenvoudig. Neem iedere dag 1 tablet uit de strip en volg daarbij de pijltjes op de verpakking. Als de strip na 21 dagen leeg is, volgt er een stopweek. U slikt deze week geen pil, en na een paar dagen wordt u ongesteld. Na de stopweek kunt u aan een nieuwe strip beginnen. Zorg ervoor dat u de pil steeds rond hetzelfde tijdstip inneemt. Bent u een pil vergeten, heeft u gebraakt na het slikken van de pil, of heeft u last van waterige diarree, dan is de betrouwbaarheid van Mercilon afgenomen. Raadpleeg in dat geval de bijsluiter: hierin staat wat u moet doen.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Mercilon online beschikbaar in verpakkingen van 3 strips. De dosering van Mercilon is als volgt:


  • Slik gedurende 21 dagen iedere dag 1 pil. Hierna volgt een stopweek.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


De Mercilon anticonceptiepil veroorzaakt soms bijwerkingen, hoewel niet alle gebruiksters hier last van krijgen. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden zijn onder andere:


  • Doorbraakbloedingen;
  • Pijnlijke of gespannen borsten;
  • Maagdarmstoornissen;
  • Hoofdpijn of migraine.Vaak verminderen deze klachten vanzelf: het lichaam heeft even tijd nodig om aan de hormonen te wennen. Blijft u last houden van deze of andere bijwerkingen of heeft u hevige klachten, overleg dan met een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Mercilon is niet voor iedereen een geschikt anticonceptiemiddel. Gebruik deze pil bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, desogestrel of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Last heeft (gehad) van trombose of andere problemen met de bloedvaten;
  • Lijdt of geleden heeft aan migraine met uitvalsverschijnselen;
  • Lijdt aan een soort kanker die gevoelig is voor hormonen;
  • Last heeft van bloedingen uit de vagina die onverklaarbaar zijn.Heeft u last van andere aandoeningen, overleg dan met een arts of Mercilon geschikt is voor u. Mercilon heeft een wisselwerking met andere medicijnen. Breng daarom altijd een arts op de hoogte van uw medicijngebruik. Een volledig overzicht van de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen treft u aan in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Mercilon niet als u zwanger bent. Mercilon wordt afgeraden aan vrouwen die borstvoeding geven.

Mercilon beïnvloedt uw rijvaardigheid niet en heeft geen wisselwerking met sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Mercilon

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven