Metrogel

Metrogel

Metrogel is een ontstekingsremmende gel voor op de huid. De werkzame stof metronidazol is een antibioticum: het bestrijdt bacteriën die huidklachten kunnen veroorzaken. Hierdoor verminderen puistjes en roodheid van de huid, bijvoorbeeld als gevolg van rosacea of een huidinfectie. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Metrogel?


Metrogel is een ontstekingsremmende gel voor op de huid. De werkzame stof metronidazol is een antibioticum: het bestrijdt bacteriën die huidklachten kunnen veroorzaken. Hierdoor verminderen puistjes en roodheid van de huid, bijvoorbeeld als gevolg van rosacea of een huidinfectie. U kunt Metrogel online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Metrogel onder andere voor bij rosacea, een aandoening van de gezichtshuid die gepaard gaat met de volgende symptomen:


  • Rode vlekken, met name op de wangen, het voorhoofd, de kin en de punt van de neus;
  • Pukkeltjes, bultjes of puistjes;
  • Uitgezette, zichtbare bloedvaatjes.Metrogel kalmeert de huid. Klachten als rode vlekken en onzuiverheden verminderen binnen enkele weken.

Hoe gebruikt u Metrogel?


Breng de gel aan op een schone, droge huid en masseer het product licht in. Was na het aanbrengen van het medicijn uw handen en laat de gel niet in uw ogen komen. Gebeurt dit toch, spoel het medicijn dan weg met veel water. Laat de gel goed drogen voordat u eventueel een verzorgingsproduct of make-up aanbrengt op de huid. Het kan enkele weken duren voordat u merkt dat Metrogel effect heeft. Blijf het medicijn intussen gewoon gebruiken. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van de gel.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Metrogel online beschikbaar. Een gram Metrogel bevat 7,5 mg metronidazol. Een arts bepaalt hoe vaak en hoe lang u de gel moet gebruiken. Richtlijnen voor dosering zijn als volgt:


  • Volwassenen: tweemaal daags (’s ochtends en ’s avonds) de aangedane huid dun insmeren met Metrogel.Dit medicijn is niet geschikt voor kinderen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Metrogel kunt u last krijgen van bijwerkingen, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. Bijwerkingen die soms voorkomen, zijn onder andere:


  • Huidirritatie op de plek waar het product is aangebracht. Als u hier last van krijgt kan het helpen om de gel tijdelijk wat minder vaak aan te brengen;
  • Droge huid;
  • Verergering van de rosacea-klachten.Heeft u last van langdurige of hevige bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Metrogel is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u overgevoelig bent voor metronidazol of een van de gebruikte hulpstoffen. Gebruikt u verder nog medicijnen? Vraag aan een arts of u deze geneesmiddelen mag combineren met Metrogel.

Let op: Metrogel maakt de huid gevoeliger voor uv-straling. Mijd felle zon en ga niet onder een zonnebank zolang u dit medicijn gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Metrogel uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Metrogel

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven