Microgynon 30

Microgynon 30

Microgynon-30 is een anticonceptiepil. Dit medicijn bevat twee werkzame stoffen: ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en levonorgestrel (een progestageenhormoon). Deze hormonen remmen de eisprong en zorgen ervoor dat het slijmvlies van de baarmoederwand niet meer geschikt is voor innesteling. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Microgynon-30?


Microgynon-30 is een anticonceptiepil. Dit medicijn bevat twee werkzame stoffen: ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en levonorgestrel (een progestageenhormoon). Deze hormonen remmen de eisprong en zorgen ervoor dat het slijmvlies van de baarmoederwand niet meer geschikt is voor innesteling. Ook wordt het slijm in de baarmoedermond taaier, waardoor zaadcellen moeilijker kunnen passeren. Bij correct gebruik van deze anticonceptiepil is de kans op een bevruchting zo goed als nihil.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


De anticonceptiepil is een voorbehoedsmiddel: Microgynon-30 voorkomt het ontstaan van een zwangerschap. Daarnaast schrijven artsen deze pil ook voor aan vrouwen die last hebben van menstruatiepijn of abnormaal vaginaal bloedverlies. Bij gebruik van Microgynon-30 treedt er namelijk geen normale menstruatie op, maar een zogenaamde onttrekkingsbloeding die veel minder hevig verloopt.

Hoe gebruikt u Microgynon-30?


Microgynon-30 is alleen betrouwbaar als de pil iedere dag op een vast tijdstip wordt ingenomen. Bent u de pil een keer vergeten, of heeft u kort na het innemen gebraakt of last gehad van waterdunne diarree, dan vermindert de betrouwbaarheid van Microgynon-30. In de bijsluiter leest u wat u in dit geval moet doen. Gebruik eventueel een aanvullend voorbehoedsmiddel om te voorkomen dat u ongewenst zwanger wordt.

Dosering


Deze anticonceptiepil is verkrijgbaar in twee varianten: Microgynon-30 en Microgynon-30 ED. De dosering is als volgt:

Microgynon-30


  • Een strip Microgynon-30 bevat 21 pillen. Slik iedere dag 1 pil totdat de strip leeg is. Hierna volgt een stopweek. U slikt dan zeven dagen lang geen pil. Tijdens de stopweek zal er een onttrekkingsbloeding op gang komen. Na de stopweek begint u aan een nieuwe strip.Microgynon-30 ED

  • Een strip Microgynon-30 ED bevat 28 pillen. U slikt iedere dag 1 pil. Er is dus geen stopweek. De laatste zeven pillen in de strip hebben een andere kleur en bevatten geen werkzame stof. In de week dat u deze pillen slikt, komt de onttrekkingsbloeding op gang. Als de strip leeg is, begint u direct aan een volgende strip.Microgynon-30 ED is iets gemakkelijker in gebruik dan de gewone variant omdat er geen stopweek is. De samenstelling van beide soorten zijn echter volledig hetzelfde.

Bijwerkingen


Bij gebruik van deze anticonceptiepil kunnen er bijwerkingen ontstaan. Vaak verdwijnen deze vanzelf na een aantal weken als het lichaam gewend is geraakt aan de hormonen. Bijwerkingen die voorkomen zijn onder andere:


  • Gespannen gevoel in de borsten;
  • Maagdarmklachten;
  • Tussentijds vaginaal bloedverlies;
  • Hoofdpijn.In de bijsluiter leest u meer over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Gebruik Microgynon-30 en Microgynon-30 ED niet als u:


  • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, levonorgestrel of een van de hulpstoffen;
  • Lijdt of heeft geleden aan trombose of een andere aandoening aan de bloedvaten;
  • Lijdt aan migraine, kanker of een andere ernstige aandoening.De anticonceptiepil kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Een arts weet om welke geneesmiddelen het gaat. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Dit geneesmiddel is niet geschikt voor zwangere vrouwen. U mag Microgynon-30 gebruiken tijdens de borstvoeding. Houd er echter rekening mee dat deze pil de borstvoeding terug laat lopen.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (5)
4 / 5 gebaseerd op 5 reviews

prima product voor mij

(5/5)
breda,

ik slik al jaren deze pil tegen overgangsklachten. de reguliere huisartsen wilden me niet helpen en ik had zeer zware klachten. uiteindelijk was ik uitgeput en kon helemaal niks meer. na een bezoek aan een homeopatische arts die heel veel voor me heeft gedaan, maar het had geen effect, zei hij: hoewel ik er geen voorstander van ben zou je een kleine hoeveelheid hormonen moeten slikken. dat wist ik ook, maar de medewerking van de huisarts ontbrak. toen heb ik het heft zelf in de hand genomen want zo kon het niet langer. daarna heb ik altijd deze pil bij dokters-online besteld en na de eerste week slikken waren mijn klachten weg! ik werd weer een normaal mens. ik heb geen enkele klacht over deze pil.

microgynon30

(4/5)
..,

Ik heb goede ervaringen met deze pil. niet aangekomen, geen tussentijdse bloedingen, geen puistjes. dat is weleens anders geweest bij andere anticonceptiemiddelen die ik heb geprobeerd.

Niks voor mij!!!

(1/5)
Arnhem,

Na 2 dagen begonnen bij mij al de eerste klachten!! Jeuk, bultjes, pijnlijke borsten,heel veel haaruitval, vet haar, vette huid en de gezicht vol met pukkels terwijl iker hooguit 1 pukkeltje per maand heb zitten. Na 7 pillen gestopt want buiten om alle klachten en veranderingen die ik mee maakte werd ik heel erg neerslachtig, elke nacht maximaal 2 uur slaap en huilen. Voordeel is dat nadat ik gestopt was naa 2 dagen alle klachten ook voorbij waren!!!!

Snelle service en eindelijk van de buikpijn af

(5/5)
Burgh Haamstede,

Erg prettig aan online bestellen bij Dokteronline vind ik de snelle service, de site is daarbij ook nog eens erg duidelijk, dus ook als ik andere informatie wil kan ik dat makkelijk vinden. Microgynon heeft mij van die ellendige menstruatie pijn afgeholpen en het is nog niet eens zo´n zware pil! helemaal happy dus.

Erg gemakkelijk

(4/5)
Breda,

Ik bestel Microgynon al jaren via Dokteronline. Ik vind het zeer gemakkelijk. Microgynon werkt voor mij, nooit problemen mee gehad. Voor Microgynon had ik de Diane pil, die pil vond ik te zwaar. Microgynon niet.

Product review - Microgynon 30

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven