Microgynon 30

Voordelen en nadelen van Microgynon


Voordelen


De anticonceptiepil van Microgynon is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Met deze pil kunt u uw menstruatie overslaan, uitstellen of verschuiven. Anticonceptiepillen zijn bovendien erg makkelijk in te nemen. U kunt dit gewoon zelf doen zonder naar uw eigen huisarts te gaan. Microgynon 30 heeft een lage dosering oestrogeen, namelijk maar 30 gram ethinylestradiol.

Nadelen


Microgynon 30 bevat Levonorgestrel. Dit is een androgeen. Hierdoor kunt u deze pil beter vermijden als u last heeft van puistjes. Omdat u Microgynon 30 dagelijks moet innemen, moet u er iedere dag aan denken. Een ander nadeel is dat de kans op een zwangerschap al wordt vergroot wanneer u slechts 1 pil bent vergeten. Daarnaast zorgt Microgynon 30 voor dagelijkse pieken en dalen in de hormoonafgifte.

Wanneer u ziek wordt en diarree heeft of moet braken kan het zijn dat de werkzame stof in Microgynon nog niet genoeg gewerkt heeft in het lichaam waardoor de pil minder betrouwbaar is.

Let op: bovenstaande informatie is slechts beknopt en onvolledig. De informatie is afkomstig van openbare bronnen, dokters, apotheken en/of bijsluiters en bevat nimmer een (eigen) mening, opinie of advies van Dokteronline.com. Voor gedetailleerde informatie over eventueel genoemde producten en bijwerkingen verwijzen wij u naar de desbetreffende bijsluiter.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.