Migard (Forvey)

Migard (Forvey)

Migard is een migrainemedicijn uit de geneesmiddelengroep triptanen. De werkzame stof frovatriptan heeft invloed op de bloedvaten en zenuwen in de hersenen, waardoor een migraineaanval gestopt wordt of de klachten sterk verminderen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Migard?


Migard is een migrainemedicijn uit de geneesmiddelengroep triptanen. De werkzame stof frovatriptan heeft invloed op de bloedvaten en zenuwen in de hersenen, waardoor een migraineaanval gestopt wordt of de klachten sterk verminderen. U kunt Migard online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven dit geneesmiddel voor bij migraine, een vorm van hoofdpijn waarbij sprake is van hevige, kloppende hoofdpijn. Tijdens een migraineaanval kan er ook sprake zijn van misselijkheid en overgevoeligheid voor geluid, bepaalde geuren of licht. Sommige mensen ervaren vlak voor een migraineaanval een aura (het zien van sterretjes of andere storingen in het gezichtsveld), spraakproblemen, tintelingen in een van de ledematen of andere uitvalsverschijnselen. Migard is geschikt om een migraineaanval met of zonder aura of uitvalsverschijnselen te behandelen.

Hoe gebruikt u Migard?


Migard kan alleen een bestaande migraineaanval behandelen. U kunt dit medicijn niet gebruiken om klachten te voorkomen. Neem de tablet Migard in zodra u een migraineaanval voelt opkomen. Kauw de tablet niet fijn, maar slik deze in zijn geheel door met voldoende vloeistof. U kunt Migard met of zonder voedsel innemen. Migard werkt na ongeveer 1 uur. Heeft het medicijn geen effect, neem dan geen tweede dosis. Helpt het middel wel, maar keert de hoofdpijn binnen 24 uur terug, dan kunt u wel een tweede dosis nemen. Zorg er wel voor dat er minstens twee uur tussen het innemen van de tabletten zit.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Migard online beschikbaar. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen tussen 18 en 65 jaar: per keer 1 tablet à 2,5 mg.Migard is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar en wordt niet aanbevolen voor volwassenen die ouder zijn dan 65 jaar, tenzij een arts anders adviseert. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Net als andere medicijnen, kunt u door het gebruik van Migard bijwerkingen ervaren, al krijgt niet iedereen hier last van. De bijwerkingen die gemeld zijn over Migard zijn onder andere:


  • Duizeligheid;
  • Slaperigheid, vermoeidheid;
  • Tintelingen, gevoelloosheid of andere ongewone gewaarwordingen;
  • Pijn, spierpijn;
  • Beklemd of drukkend gevoel op borst, keel of ander deel van het lichaam. Raadpleeg de arts als de druk op de borst niet vanzelf overgaat of als u hevige pijn ervaart.In de bijsluiter leest u meer over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Migard is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit migrainemedicijn bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor frovatriptan of een van de hulpstoffen in de tablet;
  • Lijdt of geleden heeft aan hartproblemen, een leveraandoening, een hersenbloeding of een vaatziekte;
  • Een hoge bloeddruk heeft.Overleg met een arts of u Migard veilig kunt gebruiken als u lijdt aan andere gezondheidsproblemen, ouder bent dan 40 jaar, rookt of andere medicijnen gebruikt. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Migard niet, of uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Migard kan duizeligheid of slaperigheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van deze bijverschijnselen.

Alcohol kan een nieuwe migraineaanval uitlokken. Gebruik geen sterke drank als u net een migraineaanval heeft gehad.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Migard (Forvey)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven