Migraine

Migraine

In Nederland krijgen maar liefst 33% van de vrouwen en 13% van de mannen ooit te maken met migraine. Deze vorm van hoofdpijn wordt gekenmerkt door hevige, kloppende pijn die zich meestal voordoet in een kant van het hoofd. Andere klachten die voorkomen bij migraine zijn misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Bij sommige mensen wordt een migraineaanval voorafgegaan door uitvalsverschijnselen. Deze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit spraakstoornissen, het waarnemen van lichtflitsen of sterretjes (migraine met aura) of tintelingen in een van de ledematen. Een migraineaanval kan enkele uren tot enkele dagen aanhouden. Na een aanval kan er nog enige tijd sprake zijn van vermoeidheid.

Oorzaken en behandeling migraine
De echte oorzaak van migraine is nog altijd niet ontdekt. Wat wel bekend is, is dat bepaalde prikkels een aanval kunnen uitlokken. Migraine is niet te genezen. Wel kunnen de migraine symptomen als hoofdpijn en misselijkheid behandeld worden met medicijnen. Naast paracetamol en ontstekingsremmende pijnstillers, worden ook medicijnen uit de groep triptanen, zoals Sumatriptan of Imigran, vaak gebruikt om een migraineaanval stoppen. Het is belangrijk om dit geneesmiddel in te nemen zodra er klachten optreden. Is de migraine gerelateerd aan de menstruatie (hormonale migraine), dan kan een arts medicijnen voorschrijven om de aanvallen te voorkomen.

U kunt veilig en discreet migraine medicijnen bestellen bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen. De migraine behandeling zorgt voor verlichting van de symptomen, zodat u zich snel weer beter voelt. De online bestelling wordt door een samenwerkende apotheek of drogisterij binnen enkele dagen bij u thuis bezorgd, zodat u er niet de deur voor uit hoeft.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie