Mirapexin

Mirapexin

Mirapexin bevat pramipexol, een dopamine-achtige stof die onder andere invloed heeft op de aansturing van de spieren. Dit medicijn kan klachten als gevolg van het Restless Legs Syndroom (rusteloze benen) en de ziekte van Parkinson helpen verminderen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Mirapexin?


Mirapexin bevat pramipexol, een dopamine-achtige stof die onder andere invloed heeft op de aansturing van de spieren. Dit medicijn kan klachten als gevolg van het Restless Legs Syndroom (rusteloze benen) en de ziekte van Parkinson helpen verminderen. U kunt Mirapexin online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Mirapexin onder meer voor bij het Restless Legs Syndroom. Bij deze aandoening is sprake van een kriebelend, tintelend of pijnlijk gevoel in de benen, vooral ’s avonds en ‘s nachts. De klachten verdwijnen zodra de benen bewogen worden. Dit kan heel vervelend zijn bij het slapen: omdat u steeds de neiging heeft om uw benen te bewegen (rusteloze benen), valt u niet makkelijk in slaap. Mirapexin zorgt ervoor dat de klachten verminderen, zodat u beter slaapt. Mirapexin wordt ook voorgeschreven bij de ziekte van Parkinson, soms in combinatie met een ander medicijn.

Hoe gebruikt u Mirapexin?


Bij de behandeling van het Restless Legs Syndroom moet Mirapexin eenmaal daags worden ingenomen. Slik de tablet zonder te kauwen door met wat water. Neem het medicijn ongeveer 2 tot 3 uur voordat u gaat slapen. U heeft dan het meeste profijt van de werking. Meestal moet het gebruik van dit medicijn worden opgebouwd. U begint met een lage startdosering, die vervolgens om de paar dagen wordt verhoogd totdat het medicijn genoeg effect heeft. Stop nooit in een keer met het innemen van Mirapexin, maar bouw het langzaam af.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Mirapexin online beschikbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken. De gebruikelijke startdosering bij Restless Legs Syndroom is als volgt:


  • Volwassenen: gedurende een week eenmaal daags 1 tablet à 0,088 mg ‘s avonds innemen. Volg hierna het schema zoals geadviseerd door een arts.Voor de behandeling van de ziekte van Parkinson geldt een andere dosering. Mirapexin is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Medicijnen kunnen soms bijwerkingen veroorzaken. Dat geldt ook voor Mirapexin. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden, zijn onder andere:


  • Misselijkheid, overgeven;
  • Slaperigheid, of juist slapeloosheid;
  • Hoofdpijn;
  • Obstipatie;
  • Abnormale dromen;
  • Ongecontroleerde spierbewegingen.In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van alle mogelijke bijwerkingen. Raadpleeg een arts als u veel last heeft van de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Mirapexin is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor pramipexol of een van de gebruikte hulpstoffen.Lijdt u aan een nieraandoening, een hart- of vaatziekte of andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts of u dit geneesmiddel mag gebruiken. Vermeld bij uw bestelling welke andere medicijnen u gebruikt. Mirapexin heeft namelijk een wisselwerking met een aantal andere geneesmiddelen. Een arts weet welke medicijnen u beter niet kunt combineren met Mirapexin.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Mirapexin niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan uw reactievermogen beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u niet alert bent.

Combineer Mirapexin liever niet met alcohol. Staak of matig uw inname van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Mirapexin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven