Modrasone

Modrasone

Modrasone is een ontstekingsremmend medicijn voor op de huid. De werkzame stof alclometason is een vrij sterk werkend bijnierschorshormoon (corticosteroïd) dat huidklachten als jeuk, schilfering en zwelling snel vermindert. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Modrasone?


Modrasone is een ontstekingsremmend medicijn voor op de huid. De werkzame stof alclometason is een vrij sterk werkend bijnierschorshormoon (corticosteroïd) dat huidklachten als jeuk, schilfering en zwelling snel vermindert. Bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com is Modrasone online verkrijgbaar.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven hormooncrème voor bij huidklachten die het gevolg zijn van ontstekingsreacties in de huid. Modrasone wordt onder andere gebruikt bij (contact)eczeem, psoriasis, Seborroïsch eczeem en andere huidaandoeningen waarbij de huid jeukt, rood en gezwollen is en/of schilfert. Modrasone vernauwt de bloedvaatjes in de huid en remt ontstekingsreacties waardoor de klachten snel afnemen.

Hoe gebruikt u Modrasone?


Modrasone crème is geschikt voor een normale tot vochtige huid en kan ook gebruikt worden op nattende eczeemplekken. Breng altijd een dun laagje crème aan op de aangedane plekken en wrijf zachtjes totdat het product in de huid is opgenomen. Let erop dat het medicijn niet in uw ogen, neus of mond komt. Was na het aanbrengen direct uw handen. Dek de behandelde huid niet af met een verband of luier, tenzij een arts u dit adviseert. Zodra de klachten afnemen, kunt u het gebruik van Modrasone verminderen.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Modrasone online beschikbaar in tubes van 50 gram. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen: twee- tot driemaal daags de aangedane huid dun insmeren met crème.


Gebruik hormooncrème altijd zo kort mogelijk. Kinderen mogen Modrasone niet langer dan 5 dagen achtereen gebruiken zonder advies van een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Modrasone wordt doorgaans probleemloos verdragen. Een enkele keer treden er bijwerkingen op, zoals:


  • Huidirritatie op de behandelde plekken;

  • Dunner worden van de huid;

  • Rode vlekken op de behandelde huid.De kans op bijwerkingen is groter als u het medicijn langdurig of in grote hoeveelheden gebruikt, of als u de behandelde huid afdekt met een verband of luier. Krijgt u last van bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Modrasone is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet:


  • Als u overgevoelig bent voor alclometason of een van de gebruikte hulpstoffen;

  • Om huidklachten te behandelen die het gevolg zijn van een virusinfectie, schimmelinfectie of bacteriële infectie zoals rosacea, acne of waterpokken.Gebruikt u verder nog medicijnen op de huid? Een arts weet of en hoe u deze kunt combineren met Modrasone. In de bijsluiter staat meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Modrasone crème uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Modrasone

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven