Montelukast

Montelukast

Montelukast is een astmamedicijn. De werkzame stof montelukast blokkeert de werking van leukotriënen: hormoonachtige stoffen in het lichaam die de klachten bij een allergie veroorzaken. U kunt Montelukast online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Montelukast?


Montelukast is een astmamedicijn. De werkzame stof montelukast blokkeert de werking van leukotriënen: hormoonachtige stoffen in het lichaam die de klachten bij een allergie veroorzaken. U kunt Montelukast online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Dit medicijn is receptplichtig. Er wordt een online recept voor u uitgeschreven na het online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Montelukast voor bij astma, een aandoening waarbij de luchtwegen allergisch reageren op bepaalde prikkels, zoals koude lucht, huisstofmijt, rook of inspanning. Tijdens een astma-aanval verkrampen de spieren van de luchtwegen. De symptomen die hiermee gepaard kunnen gaan, zijn onder andere:


  • Benauwdheid;
  • Piepende ademhaling;
  • Hoesten.Montelukast vermindert deze klachten en helpt astma-aanvallen te voorkomen. Dit medicijn wordt tevens gebruikt om hooikoortsklachten bij astmapatiënten te verminderen of te voorkomen.

Hoe gebruikt u Montelukast?


Montelukast is verkrijgbaar als tablet, granulaat en kauwtablet. Slik de tablet zonder te kauwen door met voldoende vloeistof. Het granulaat kunt u zonder vloeistof innemen. U kunt de korrels ook over wat vla of appelmoes strooien en dan opeten. Bij gebruik van de kauwtabletten heeft u geen water nodig. Montelukast moet dagelijks worden ingenomen, ook als u geen klachten heeft. Neem het medicijn bij voorkeur ’s avonds voor het slapengaan in, met of zonder voedsel.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Montelukast online beschikbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: eenmaal daags 1 tablet à 10 mg ’s avonds innemen met wat water.Voor kinderen jonger dan 15 jaar geldt een ander doseringsadvies. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Het gebruik van Montelukast kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden, zijn onder andere:


  • Hoofdpijn;
  • Maagdarmklachten (buikpijn, misselijkheid, overgeven, diarree);
  • Bovenste luchtweginfectie (verkoudheidsklachten);
  • Huiduitslag;
  • Duizeligheid en/of sufheid.Krijgt u last van bijwerkingen, overleg dan met een arts. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Montelukast is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit astmamedicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor montelukast of een van de gebruikte hulpstoffen (zie bijsluiter).Heeft u last van gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts of u Montelukast kunt gebruiken. Vermeld bij uw bestelling welke andere medicijnen u gebruikt: sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Montelukast.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik dit geneesmiddel uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Montelukast kan soms bijwerkingen als duizeligheid of sufheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol kan bijwerkingen als duizeligheid uitlokken of versterken. Matig of staak zo nodig het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Montelukast

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven