Motilium

Motilium

Motilium is een middel tegen misselijkheid en braken. De werkzame stof domperidon zorgt ervoor dat de maaginhoud zich sneller verplaatst naar de darmen. Bovendien wordt het braakcentrum in de hersenen dankzij Motilium minder snel geprikkeld. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Motilium?


Motilium is een middel tegen misselijkheid en braken. De werkzame stof domperidon zorgt ervoor dat de maaginhoud zich sneller verplaatst naar de darmen. Bovendien wordt het braakcentrum in de hersenen dankzij Motilium minder snel geprikkeld. Hierdoor nemen de misselijkheid en neiging tot overgeven snel af. U kunt Motilium online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Motilium wordt voorgeschreven bij misselijkheid en braken als gevolg van bijvoorbeeld migraine, maagdarmproblemen, reisziekte of medicijngebruik. De tabletten werken snel en zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Hoe gebruikt u Motilium?


Slik de tablet in zijn geheel met wat vloeistof door. Neem Motilium bij voorkeur voor de maaltijd in. Het medicijn kan dan sneller inwerken. Zijn de klachten binnen enkele dagen niet verminderd, neem dan contact op met een arts. Gebruik Motilium niet langer dan 7 dagen achtereen zonder een arts te raadplegen.

Dosering


Bij de samenwerkende apotheken kunt u Motilium online kopen. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (vanaf 35 kilo): driemaal daags 1 tablet à 10 mg.De tabletten zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Neem niet meer dan drie tabletten per etmaal in. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Medicijnen kunnen soms bijwerkingen geven, maar dat betekent niet dat iedereen die het middel slikt daar last van krijgt. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden bij het gebruik van Motilium zijn onder andere:


 • Droge mond;
 • Darmkrampen;
 • Diarree;
 • Hoofdpijn;
 • Slaperigheid;
 • Duizeligheid.Krijgt u last van bijwerkingen (ook als deze niet vermeld staan in de bijsluiter), neem dan contact op met een arts of apotheek. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Motilium is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor domperidon of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan een maagbloeding, of als u regelmatig buikpijn hebt en zwarte ontlasting produceert;
 • Lijdt aan een geperforeerde of geblokkeerde darm;
 • Lijdt aan een tumor aan de hypofyse, (matig) ernstige leveraandoening of een bepaalde hartaandoening (zie bijsluiter);
 • Een afwijkend kalium- of magnesiumgehalte in het bloed heeft.Gebruikt u verder nog medicijnen, dan kan het zijn dat deze een wisselwerkingen hebben met Motilium. In de bijsluiter leest u om welke medicijnen het gaat. Ook een arts weet welke geneesmiddelen elkaars werking kunnen beïnvloeden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Motilium alleen op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Sommige bijwerkingen van Motilium (zoals duizeligheid of vermoeidheid) kunnen eventueel uw reactievermogen beïnvloeden. Houd daar rekening mee en ga niet de weg op als u niet alert kunt reageren.

Alcohol kan bijwerkingen als duizeligheid of slaperigheid versterken of uitlokken. Wees voorzichtig met het gebruik van sterke drank zolang u Motilium inneemt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Motilium

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven