Mysimba

Mysimba bijsluiter


Een arts heeft u een behandeling met Mysimba voorgeschreven. Lees voordat u dit afslankmiddel gaat gebruiken zorgvuldig de bijsluiter. Hierin staat belangrijke informatie over het innemen van de tabletten, de mogelijke bijwerkingen en andere onderwerpen. U vindt de Mysimba bijsluiter in de verpakking en op de website van Dokteronline.com. Heeft u na het lezen van de bijsluiter nog vragen, dan kunt u terecht bij een arts. Wilt u meer informatie over het online bestellen van Mysimba bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken, dan staat onze Bezoekersservice u graag te woord.

Wat is Mysimba en waar wordt het voor gebruikt?


Mysimba is een nieuw vermageringsmiddel. Het medicijn werkt op basis van naltrexon en bupropion, stoffen die het beloningscentrum in de hersenen beïnvloeden. Mysimba vermindert de eetlust en voorkomt lekkere trek. Dit maakt het volgen van een dieet gemakkelijker. Mysimba is alleen bedoeld voor mensen die veel gewicht moeten verliezen. Artsen schrijven dit geneesmiddel pas voor bij een BMI-index van minimaal 27 punten en (onder de 30 punten) alleen als er sprake is van bijkomende gezondheidsrisico's, zoals diabetes of een hoog cholesterolgehalte.

Wat u moet weten over Mysimba


Gebruikt u Mysimba voor het eerst, houd dan rekening met het volgende:

  • Gebruik dit vermageringsmiddel niet als u overgevoelig bent voor de werkzame stoffen of als u lijdt aan epilepsie;
  • Dit medicijn kan u duizelig maken. Ga niet de weg op als u hier last van heeft;
  • Drink geen grote hoeveelheden sterke drank tijdens de behandeling met Mysimba. Dit kan ernstige bijwerkingen uitlokken;
  • Mysimba is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, zwanger willen worden of borstvoeding geven;
  • Valt u niet of nauwelijks af met dit medicijn? Dan heeft het geen zin om Mysimba te blijven gebruiken. Overleg met een arts als u na een aantal maanden nog steeds geen gewicht heeft verloren.


Mysimba gebruiken


Uw lichaam moet wennen aan de werkzame stoffen in Mysimba. Daarom moet u dit medicijn in het begin innemen volgens een bepaald schema. In de Mysimba bijsluiter staat hoeveel tabletten u per keer moet nemen. Houdt u zich aan dit advies, tenzij een arts u een andere dosering voorschrijft. Om af te vallen zult u Mysimba moeten combineren met een caloriearm dieet en een aangepast bewegingspatroon. Hoe beter u zich hieraan houdt, hoe sneller u gewicht verliest. In het info dossier Mysimba ervaringen vindt u tips om meer te bewegen en minder te eten.

Mogelijke bijwerkingen


Mysimba kan, net als andere medicijnen, bijwerkingen geven. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van maagdarmklachten, een droge mond of hoofdpijn. Meestal zijn deze klachten niet ernstig en van voorbijgaande aard. Een enkele keer treden er bijwerkingen op waarbij u een arts moet raadplegen, zoals een depressieve stemming. In de Mysimba bijsluiter staat meer informatie over de bijwerkingen.

Aanvullende informatie


Bewaar Mysimba bij kamertemperatuur. Houd de tabletten buiten bereik van kinderen.

Dit geneesmiddel bevat naltrexon, bupropion en een aantal hulpstoffen. In de Mysimba bijsluiter staat een volledig overzicht van de ingrediënten. Hierin staat ook informatie over de fabrikant en de vergunninghouder van dit medicijn.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.