Naprosyn (naproxen)

Naprosyn (naproxen)

Naprosyn EC valt onder de zogenaamde NSAID’s: ontstekingsremmende pijnstillers. De werkzame stof naproxen remt de aanmaak van prostaglandines, een hormoonachtige stof die zorgt voor de waarneming van pijn, koorts en ontstekingsreacties zoals zwelling en roodheid van de huid. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Naprosyn (naproxen)?


Naprosyn EC valt onder de zogenaamde NSAID’s: ontstekingsremmende pijnstillers. De werkzame stof naproxen remt de aanmaak van prostaglandines, een hormoonachtige stof die zorgt voor de waarneming van pijn, koorts en ontstekingsreacties zoals zwelling en roodheid van de huid. Naprosyn EC kan worden gebruikt bij aandoeningen waarbij naast pijn ook sprake is van ontstekingen.

Waar wordt het voor gebruikt?


Naprosyn (naproxen) wordt vanwege de ontstekingsremmende werking vaak voorgeschreven bij reumatische aandoeningen en gewrichtsklachten, zoals reumatoïde artritis, artrose, ziekte van Bechterew, carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog of slijmbeursontsteking. Daarnaast wordt dit geneesmiddel ook vaak ingezet bij hevige pijnklachten zoals hoofdpijn, menstruatiepijn, pijn na een operatieve of tandheelkundige ingreep of bij pijnklachten met een andere oorzaak.

Hoe gebruikt u Naprosyn (naproxen)?


Naprosyn EC tabletten zijn omhuld met een maagsapresistent laagje (EC staat voor Enteric Coated). Dankzij deze coating komt de werkzame stof pas in de darmen vrij, waardoor de maag ontzien wordt. Slik de tablet Naprosyn EC in zijn geheel door met wat vloeistof. Kauw de tablet niet fijn: dit beschadigt de coating. Neem Naprosyn EC bij voorkeur in op een lege maag, minimaal een half uur voor de maaltijd.

Dosering


Naprosyn (naproxen) is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een verpakking van 56 tabletten à 250 mg. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen: aanvangsdosering is twee tabletten, zo nodig om de acht uur gevolgd door 1 tabletEen arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken.

Bijwerkingen


Het gebruik van Naprosyn EC kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De meest gemelde bijwerkingen over dit geneesmiddel zijn onder andere:


  • Maagdarmklachten zoals misselijkheid, buikpijn, braken, diarree
  • Hoofdpijn, licht gevoel in het hoofd, duizeligheid: deze bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar dagenRaadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Naprosyn (naproxen) niet als u zwanger bent of wilt worden, tenzij een arts anders adviseert. U kunt dit geneesmiddel in overleg met een arts wel gebruiken als u borstvoeding geeft.

Naprosyn EC kan bijwerkingen als duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol kan bijwerkingen als maagklachten en duizeligheid versterken. Houd hier rekening mee en staak of matig uw inname van alcoholische dranken zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Naprosyn (naproxen)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven