NeoCon (Norimin)

NeoCon (Norimin)

NeoCon is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en norethisteron (een progesteronhormoon) hebben invloed op de eisprong en de samenstelling van het baarmoeder(mond)slijmvlies, wat het ontstaan van een zwangerschap voorkomt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is NeoCon (Norimin)?


NeoCon is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en norethisteron (een progesteronhormoon) hebben invloed op de eisprong en de samenstelling van het baarmoeder(mond)slijmvlies, wat het ontstaan van een zwangerschap voorkomt. U kunt NeoCon (Norimin) online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Deze anticonceptiepil is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Wie seksueel actief is, maar geen kinderwens heeft, kan de anticonceptiepil gebruiken. Als u NeoCon inneemt, wordt de eisprong geremd en verandert de structuur van het slijmvlies in de baarmoeder en baarmoedermond. Hierdoor is het ontstaan van een zwangerschap niet meer mogelijk. Artsen schrijven NeoCon ook voor bij menstruatiestoornissen, zoals een onregelmatige cyclus of overmatige bloedingen en/of zware krampen tijdens de menstruatie. Bij het gebruik van NeoCon wordt u namelijk niet echt ongesteld meer. Er komt wel een onttrekkingsbloeding op gang, maar die geeft veel minder klachten.

Hoe gebruikt u NeoCon?


NeoCon wordt geleverd door de apotheek in strips van 21 pillen. Neem iedere dag op hetzelfde tijdstip 1 pil. Als de strip leeg is, neemt u zeven dagen lang geen pil. Dit is de zogenaamde stopweek. Doordat het hormoongehalte in het lichaam daalt, komt er een onttrekkingsbloeding op gang. Begin op de achtste dag met een nieuwe strip, ook als de bloeding nog niet voorbij is. Heeft u kort na het innemen van de pil gebraakt of heeft u waterige diarree, dan bent u mogelijk niet meer beschermd tegen een ongewenste zwangerschap. In de bijsluiter leest u wat u in dat geval moet doen.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben NeoCon (Norimin) online beschikbaar in verpakkingen van drie strips. De dosering van NeoCon is als volgt:


 • Gedurende drie weken iedere dag 1 pil innemen, gevolgd door een stopweek.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Het slikken van de pil kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedere gebruikster hier last van krijgt. De bijwerkingen die u kunt ervaren, zijn onder andere:


 • Doorbraakbloedingen;
 • Maagdarmstoornissen;
 • Vocht vasthouden;
 • Hoofdpijn;
 • Gespannen borsten.Deze klachten verdwijnen meestal na enkele weken, als het lichaam gewend is geraakt aan de hormonen. Blijft u last houden van de bijwerkingen, overleg dan met een arts. Meer informatie over de mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


NeoCon is niet voor iedereen een geschikt voorbehoedsmiddel. Gebruik deze anticonceptiepil bijvoorbeeld niet als u:


 • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, norethisteron of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt of geleden heeft aan bepaalde vaatziekten, zoals trombose, of als u hier aanleg voor heeft;
 • Lijdt of geleden heeft aan borstkanker, leverkanker of baarmoeder(hals)kanker;
 • Lijdt aan migraine met aura of uitvalsverschijnselen;
 • Lijdt aan een abnormale verdikking van het baarmoederslijmvlies of last heeft van onverklaarde vaginale bloedingen.Heeft u andere gezondheidsproblemen of gebruikt u medicijnen, overleg dan met een arts of en hoe u NeoCon kunt gebruiken. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik NeoCon niet als u zwanger bent en uitsluitend in overleg met een arts als u borstvoeding geeft.

Er gelden geen beperkingen als het gaat om autorijden of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - NeoCon (Norimin)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven