Nexium

Nexium

Nexium bevat esomeprazol, een zogenaamde protonpompremmer. Dit medicijn zorgt ervoor dat er minder maagzuur wordt aangemaakt. Hierdoor wordt het maagslijmvlies minder geprikkeld en kan het tot rust komen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Nexium?


Nexium bevat esomeprazol, een zogenaamde protonpompremmer. Dit medicijn zorgt ervoor dat er minder maagzuur wordt aangemaakt. Hierdoor wordt het maagslijmvlies minder geprikkeld en kan het tot rust komen. Dit heeft een gunstig effect op maagklachten. Nexium is alleen op recept verkrijgbaar.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Nexium voor bij maagklachten, zoals pijn in de maag, brandend maagzuur, maagzuur dat terugstroomt in de slokdarm (reflux), een opgeblazen gevoel en overmatige oprispingen. Deze klachten kunnen onder andere het gevolg zijn van een maagdarmzweer, een ontsteking in de slokdarm of een andere maagaandoening. Nexium wordt soms ook voorgeschreven als maagbeschermer om maagklachten te voorkomen, bijvoorbeeld bij gebruik van medicijnen die de maagwand irriteren.

Hoe gebruikt u Nexium?


Slik de tablet Nexium zonder te kauwen door met voldoende water. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel innemen, bij voorkeur op een vast tijdstip. Een arts bepaalt hoe lang u Nexium moet blijven gebruiken. De behandelduur hangt af van de aandoening waarvoor u deze maagtabletten krijgt voorgeschreven. Merkt u na twee weken nog altijd geen verbetering, neem dan contact op met een arts.

Dosering


Nexium is verkrijgbaar via de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken in tabletten van 20 mg en 40 mg. Tenzij een arts anders bepaalt, is de aanbevolen startdosering bij de meeste maagaandoeningen als volgt:


  • Volwassenen: een- tot tweemaal daags 1 tablet à 20 mg.
  • Kinderen van 12 tot 18 jaar: eenmaal daags 1 tablet à 20 mg.Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Soms kunt u bij het gebruik van Nexium last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


  • Maagdarmklachten;
  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid.De klachten verdwijnen over het algemeen vanzelf na een paar dagen. Blijft u last houden van bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Nexium is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:


  • Overgevoelig bent voor esomeprazol of andere medicijnen die protonpompremmers bevatten;
  • Overgevoelig bent voor een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Een medicijn gebruikt dat nelfinavir bevat (bij hiv-infecties).Overleg met een arts voordat u Nexium gaat gebruiken als u lijdt aan een ernstige lever- of nieraandoening. Gebruikt u verder nog medicijnen, vermeld dit dan bij uw aanvraag. Een arts weet welke geneesmiddelen een wisselwerking hebben met Nexium.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik dit medicijn uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent. Het gebruik tijdens het geven van borstvoeding wordt afgeraden, er is niet bekend of het medicijn in de moedermelk terechtkomt.

Nexium kan in het begin soms wat duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol irriteert de maag. Staak uw gebruik van sterke drank als u last heeft van een maagaandoening.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Nexium

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven