Nizatidine

Nizatidine

Nizatidine is een zogenaamde H2-antagonist. De werkzame stof nizatadine heeft invloed op H2-receptoren: cellen in de maagwand die zorgen voor de productie van maagzuur. Nizatidine remt de aanmaak van maagzuur en zorgt er zodoende voor dat het slijmvlies in het maagdarmkanaal (slokdarm, maag, twaalfvingerige darm) tot rust komt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Nizatidine?


Nizatidine is een zogenaamde H2-antagonist. De werkzame stof nizatadine heeft invloed op H2-receptoren: cellen in de maagwand die zorgen voor de productie van maagzuur. Nizatidine remt de aanmaak van maagzuur en zorgt er zodoende voor dat het slijmvlies in het maagdarmkanaal (slokdarm, maag, twaalfvingerige darm) tot rust komt. Klachten als zuurbranden, maag- of buikpijn, zure oprispingen en andere maagklachten zullen hierdoor afnemen.

Waar wordt het voor gebruikt?


Nizatidine is een maagzuurremmer die wordt voorgeschreven bij een maag- of darmzweer, reflux (als maagzuur steeds terugstroomt in de slokdarm) of brandend maagzuur. Nizatidine kan ook preventief worden ingenomen om maagklachten te voorkomen, bijvoorbeeld bij gebruik van bepaalde medicijnen.

Hoe gebruikt u Nizatidine?


Neem de capsule(s) Nizatidine zonder te kauwen in met wat vloeistof, bij voorkeur na de maaltijd. Omdat het enige tijd duurt voordat het slijmvlies in het maagdarmkanaal hersteld is (gemiddeld vier tot acht weken), moet Nizatidine over het algemeen langdurig gebruikt worden.
Bent u vergeten om het medicijn in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele hoeveelheid Nizatidine in om de vergeten dosis te compenseren.

Dosering


Nizatidine is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in verpakkingen van 30 capsules à 150 en 300 mg. Een arts bepaalt welke sterkte voor u het meest geschikt is. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen: eenmaal daags 300 mg, eventueel te verdelen in tweemaal daags 150 mgEen arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken. Nizatidine is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Nizatidine kunt u bijwerkingen ervaren, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Hoofdpijn, slaperigheid, duizeligheid, meestal van voorbijgaande aard
  • Klachten die horen bij griep of verkoudheid (hoesten, spierpijn, neusklachten, koorts), meestal van voorbijgaande aardRaadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Nizatidine uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent. U kunt dit geneesmiddel wel veilig gebruiken als u borstvoeding geeft.

Nizatidine kan duizeligheid en slaperigheid veroorzaken. Als u hier last van heeft, mag u geen voertuig of machine bedienen.

Alcohol heeft een negatieve invloed op het maagslijmvlies. Staak daarom uw inname van alcoholische dranken als u wordt behandeld voor maagklachten.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Nizatidine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven