Nobligan

Nobligan

Nobligan bevat tramadol, een morfineachtige pijnstiller. Dit geneesmiddel vermindert de overdracht van pijnprikkels, waardoor matige tot hevige pijnklachten afnemen. Nobligan is bedoeld voor pijnklachten waarop paracetamol of ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’s zoals ibuprofen of aspirine) niet genoeg effect hebben. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Nobligan?


Nobligan bevat tramadol, een morfineachtige pijnstiller. Dit geneesmiddel vermindert de overdracht van pijnprikkels, waardoor matige tot hevige pijnklachten afnemen. Nobligan is bedoeld voor pijnklachten waarop paracetamol of ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’s zoals ibuprofen of aspirine) niet genoeg effect hebben. U kunt Nobligan online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Morfineachtige pijnstillers als Nobligan worden gebruikt bij diverse matige tot ernstige pijnklachten, die bijvoorbeeld het gevolg zijn van:


 • Een ziekte, operatie of verwonding;
 • Zenuwpijn (bijvoorbeeld aangezichtspijn;
 • Artrose;
 • Clusterhoofdpijn of migraine.Nobligan kan ook gebruikt worden bij pijnklachten met een andere oorzaak.

Hoe gebruikt u Nobligan?


Nobligan is verkrijgbaar in druppels, tabletten en tabletten met een verlengde afgifte. In de bijsluiter staat vermeld hoe u het medicijn moet innemen. U kunt Nobligan met of zonder voedsel innemen. Het pijnstillende effect is meestal binnen een uur merkbaar. Gebruik morfineachtige pijnstillers altijd in een zo laag mogelijke dosering en neem het middel niet langer in dan noodzakelijk.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Nobligan online beschikbaar. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: drie- tot viermaal daags 1 tot 2 doses à 50 mg.Neem niet meer dan 400 mg Nobligan (8 doses à 50 mg) per dag in. Voor jongere kinderen geldt een ander doseringsadvies. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Morfineachtige pijnstillers kunnen bijwerkingen geven. De bijwerkingen die u eventueel kunt ervaren tijdens uw behandeling met Nobligan, zijn onder andere:


 • Sufheid, vermoeidheid en slaperigheid;
 • Misselijkheid en braken;
 • Droge mond;
 • Wazig zicht;
 • Duizeligheid;
 • Zweten;
 • Obstipatie.De bijwerkingen zijn vaak tijdelijk. Zodra het lichaam gewend is aan de werkzame stof tramadol, verminderen de klachten. Overleg met een arts als u last heeft van langdurige of hevige bijwerkingen of als het gaat om bijwerkingen die niet vermeld staan in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Nobligan is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze pijnstiller niet als u:


 • Overgevoelig bent voor tramadol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Zwanger bent;
 • Middelen (zoals alcohol, slaapmiddelen en bepaalde medicijnen) gebruikt die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden.
 • Lijdt aan epilepsie die niet onder controle is;
 • Behandeld wordt of net behandeld bent geweest met medicijnen van het type MAO-remmers.Heeft u last van andere gezondheidsproblemen of gebruikt u verder nog medicijnen of voedingssupplementen, overleg dan met een arts over het gebruik van Nobligan. In de bijsluiter staat meer informatie over deze onderwerpen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Nobligan niet als u zwanger bent. Geeft u borstvoeding, gebruik deze pijnstiller dan uitsluitend op advies van een arts.

Dit geneesmiddel kan (vooral in het begin) uw reactievermogen beïnvloeden door bijwerkingen als slaperigheid, wazig zicht en duizeligheid. Neem geen deel aan het verkeer en bedien geen gevaarlijke machines zolang u hier last van heeft.

Gebruik geen alcohol zolang u behandeld wordt met morfineachtige pijnstillers als Nobligan. Alcohol kan de bijwerkingen van dit geneesmiddel uitlokken of verergeren.

Let op
Het is niet toegestaan om meer dan 400 mg Tramadol per dag, met een max. van 30 dagen, per arts consult aan te vragen. Deze orders worden afgekeurd door met Dokteronline.com samenwerkende artsen en apotheken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Nobligan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven