Norgeston

Norgeston

Norgeston is een orale anticonceptiepil. Norgeston tabletten staan bekend als ‘mini-pil’ (alleen progestageen bevattend). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Norgeston?


Norgeston is een orale anticonceptiepil. Norgeston tabletten staan bekend als ‘mini-pil’ (alleen progestageen bevattend).

Hoe werkt Norgeston?


Norgeston bevat de werkzame stof Levonorgestrel. Levonorgestrel is een vrouwelijk, synthetisch progestagenenhormoon, welke ongeveer dezelfde werking heeft als progesteron. Beide hormonen spelen een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus. De werkzame stof in Norgeston zorgt op drie manieren voor het voorkomen van een zwangerschap.


  • Levonorgestrel beïnvloedt de aanmaak van natuurlijk baarmoederhalsslijmvlies. Het verhoogt de dikte van dit slijm. Sperma zal de baarmoeder minder goed kunnen bereiken.
  • De veranderde kwaliteit van de baarmoederslijmvlieslaag voorkomt innesteling van een bevruchte eicel.
  • Bij sommige vrouwen zal gebruik van Norgeston zorgen voor het uitblijven van de ovulatie (eisprong).Waarvoor wordt Norgeston gebruikt?


U gebruikt Norgeston om een zwangerschap te voorkomen. Norgeston is een één-fasige pil, er zijn geen maandelijkse bloedingen meer, maar er kunnen wel af en toe spontane bloedingen optreden. Eén of twee maal per jaar is normaal.

Dosering en wijze van toediening


De pil, in vorm van een tablet dient u dagelijks in te nemen, zonder pauze, gedurende 35 dagen. Norgeston wordt geleverd door de apotheek in strips van 35 pillen elk gemarkeerd met een dag van de week. Volg de richting van de pijlen op de strip en begin uw volgende strip de dag na het beëindigen van de vorige strip. U begint met het innemen van de pil op de eerste dag van uw menstruele cyclus (eerste dag van uw menstruatie). Slik elke pil in zijn geheel, indien nodig met water, zonder erop te kauwen.

Let op: Neem de pil iedere dag op hetzelfde tijdstip, inconsistent gebruik kan de anti-conceptieve werking negatief beïnvloeden.

Eventuele bijwerkingen


Gezonde vrouwen die niet roken lopen vrijwel geen risico op ernstige bijwerkingen. Soms zijn echter bijwerkingen te ervaren. Als deze langer dan drie maanden blijven bestaan, is het zinvol een arts te contacteren. U kunt last krijgen van de volgende bijwerkingen na het gebruik van Norgeston: doorbraakbloedingen, verandering in vaginale afscheiding, misselijkheid en braken.

Aandachtspunten
Norgeston zal u niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Belangrijk is, ervoor te zorgen dat Norgeston de juiste anticonceptie voor u is. Norgeston is geschikt voor de meeste gezonde jonge vrouwen, maar dient niet ingenomen te worden wanneer u zwanger bent.

Leest u voor gebruik altijd de bijsluiter.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Norgeston

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven