Noriday

Noriday

Noriday is een anticonceptiepil. De werkzame stof in dit voorbehoedsmiddel is norethisteron, een progestageenhormoon. Omdat deze pil slechts een hormoon bevat, wordt Noriday ook wel een ‘minipil’ genoemd. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Noriday?


Noriday is een anticonceptiepil. De werkzame stof in dit voorbehoedsmiddel is norethisteron, een progestageenhormoon. Omdat deze pil slechts een hormoon bevat, wordt Noriday ook wel een ‘minipil’ genoemd. De meeste anticonceptiepillen werken namelijk op basis van twee verschillende hormonen: een oestrogeenhormoon en een progestageenhormoon (combinatiepil). Een minipil als Noriday is vooral geschikt voor vrouwen die niet tegen oestrogeenhormonen kunnen en vrouwen die borstvoeding geven: de minpil heeft, in tegenstelling tot de combinatiepil, geen negatieve invloed op de aanmaak van moedermelk.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Noriday wordt gebruikt om het ontstaan van een zwangerschap te voorkomen. Deze pil remt de eisprong en zorgt ervoor dat de baarmoederwand minder geschikt is voor het innestelen van een bevruchte eicel. Daarnaast verandert Noriday de samenstelling van het baarmoedermondslijmvlies, waardoor spermacellen de baarmoeder moeilijker kunnen bereiken. Bij zorgvuldig gebruik is de kans op een zwangerschap daardoor nihil.

Hoe gebruikt u Noriday?


Noriday moet, net als andere minipillen, zeer zorgvuldig worden gebruikt. Omdat deze pil minder hormonen bevat dan de combinatiepil, moeten de tabletten zoveel mogelijk op hetzelfde tijdstip worden ingenomen. Er mag niet meer dan drie uur verschil zitten tussen de tijdstippen van inname. Noriday wordt continue geslikt. Dat betekent dat er geen stopweek is. Lees voor gebruik de bijsluiter. Hierin staat precies vermeld hoe u Noriday dient te gebruiken.

Dosering


De gebruikelijke dosering van Noriday is als volgt:


  • Eenmaal daags 1 tablet innemen op een vast tijdstip.Een strip Noriday bevat 28 tabletten. Zodra de strip leeg is, gaat u verder met een nieuwe strip.

Bent u vergeten om Noriday op tijd in te nemen? Raadpleeg dan de bijsluiter. Hierin leest u wat u moet doen als u de pil vergeten bent. Bent u meer dan drie uur te laat met het innemen van de pil, of heeft u last van diarree of overgeven, dan bent u niet meer voldoende beschermd tegen een zwangerschap. Zorg in dat geval voor aanvullende anticonceptie (gebruik bijvoorbeeld een condoom of pessarium).

Bijwerkingen


Bij gebruik van de anticonceptiepil kunt u soms last krijgen van bijwerkingen. Meestal verdwijnen deze na een poosje, als het lichaam gewend is geraakt aan de hormonen. Bijwerkingen die u kunt ervaren zijn onder andere:


  • Hoofdpijn;
  • Maagdarmklachten;
  • Tussentijds vaginaal bloedverlies of verschuivende menstruaties;
  • Gespannen borsten.In de bijsluiter leest u meer over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Noriday is niet voor iedereen een geschikte anticonceptiepil. Gebruik deze minipil niet als u:


  • Overgevoelig bent voor norethisteron of een van de hulpstoffen;
  • Lijdt of heeft geleden aan trombose of een andere aandoening aan de bloedvaten;
  • Lijdt aan migraine, kanker of een andere ernstige aandoening.Noriday kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke geneesmiddelen of voedingssupplementen u gebruikt zodat een arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Dit geneesmiddel is niet geschikt voor zwangere vrouwen. U kunt Noriday zonder bezwaar gebruiken als u borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Noriday

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven