Norinyl-1

Norinyl-1

Norinyl-1 is een gecombineerde orale anticonceptiepil. Norinyl-1 tabletten bevatten twee werkzame bestanddelen, mestranol en norethisteron. Beide synthetische versies van de natuurlijke vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Norethisteron van progesteron en mestranol wordt in het lichaam omgezet tot ethinylestradiol, een synthetische versie van oestrogeen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Norinyl-1?


Norinyl-1 is een gecombineerde orale anticonceptiepil.
Norinyl-1 tabletten bevatten twee werkzame bestanddelen, mestranol en norethisteron. Beide synthetische versies van de natuurlijke vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Norethisteron van progesteron en mestranol wordt in het lichaam omgezet tot ethinylestradiol, een synthetische versie van oestrogeen.

Hoe werkt Norinyl-1?


Norinyl-1 werkt als een nabootser van de normale menstruatie cyclus. De dagelijkse dosis hormonen in Norinyl-1 zorgt op drie manieren voor het voorkomen van een zwangerschap.


  • Norinyl-1 zorgt ervoor je lichaam te laten denken dat de eisprong al heeft plaatsgevonden, het voorkomt de ovulatie.
  • De hormonen beïnvloeden de aanmaak van natuurlijk baarmoederhalsslijmvlies. Het verhoogt de dikte van dit slijm. Sperma zal de baarmoeder minder goed kunnen bereiken.
  • De veranderde kwaliteit van de baarmoederslijmvlieslaag voorkomt innesteling van een bevruchte eicel.Waarvoor wordt Norinyl-1 gebruikt?


U gebruikt Norinyl-1 om een zwangerschap te voorkomen. Het gebruiken van Norinyl-1 kan resulteren in een lichtere, minder pijnlijke en meer regelmatige menstruatie. Vrouwen met ongewenste menstruatieklachten kunnen baat hebben bij het gebruik van Norinyl-1.

Eventuele bijwerkingen


Gezonde vrouwen die niet roken lopen vrijwel geen risico op ernstige bijwerkingen. Soms zijn echter bijwerkingen te ervaren. Als deze langer dan drie maanden blijven bestaan, is het zinvol een arts te contacteren. De volgende bijwerkingen kunnen optreden na het gebruik van Norinyl-1:


  • doorbraakbloedingen
  • verandering in vaginale afscheiding
  • misselijkheid en braken
  • duizeligheidVoor een volledig overzicht dient u de bijsluiter te lezen.

Dosering en wijze van toediening


U dient dagelijks een tablet in te nemen gedurende 21 dagen, waarna een 7-daagse stopweek volgt. U zult in die periode menstrueren. U begint dan de volgende strip, zelfs als u dan nog enigszins bloedt. De tabletten zijn gemarkeerd met dagen van de week. U begint met het innemen van de pil op de eerste dag van uw menstruatie. Slik elke pil in zijn geheel, indien nodig met water, zonder erop te kauwen.

Let op: Neem de pil iedere dag op hetzelfde tijdstip, inconsistent gebruik kan de anti-conceptieve werking negatief beïnvloeden.

Aandachtspunten
Norinyl-1 zal u niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Belangrijk is, ervoor te zorgen dat Norinyl-1 de juiste anticonceptie voor u is. Norinyl-1 is geschikt voor de meeste gezonde jonge vrouwen, maar dient niet ingenomen te worden wanneer u zwanger bent.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Norinyl-1

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven