Norit

Norit

5 / 5 gebaseerd op 1 reviews

De werkzame stof in Norit bestaat uit actieve kool, oftewel verkoolde plantenresten. Dit materiaal kan bepaalde giftige stoffen in de darmen absorberen, waardoor deze onschadelijk worden en het lichaam verlaten via de ontlasting. Meer info

Laagste prijs
€ 5,70
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Sofort
 • Zelf overboeken

Wat is Norit?


De werkzame stof in Norit bestaat uit actieve kool, oftewel verkoolde plantenresten. Dit materiaal kan bepaalde giftige stoffen in de darmen absorberen, waardoor deze onschadelijk worden en het lichaam verlaten via de ontlasting. Norit is zonder recept verkrijgbaar in diverse varianten.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Norit wordt gebruikt bij diarree als gevolg van vergiftiging, bijvoorbeeld door het innemen van een schadelijke stof. Het wordt ook toegepast bij acute (reizigers)diarree, meestal in combinatie met een dieet. Norit zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen het darmstelsel verlaten waardoor klachten als waterdunne ontlasting en buikkrampen verdwijnen.

Hoe gebruikt u Norit?


Norit is verkrijgbaar in capsules en tabletten die in hun geheel moeten worden ingenomen met een glas water. Het maakt niet uit of u dit met of zonder voedsel doet. Bij diarree moeten de doses zo goed mogelijk verdeeld worden over de dag. In geval van vergiftiging zal de arts adviseren om de aanbevolen dosis in één keer in te nemen. Gebruik Norit niet te lang: de actieve kool absorbeert niet alleen giftige stoffen, maar ook nuttige voedingsstoffen.

Dosering


Tenzij de arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering bij acute (reizigers)diarree als volgt:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar: driemaal daags 6-9 tabletten à 125 mg. De maximale dagdosering is 27 tabletten.Voor Norit capsules met een andere sterkte geldt een afwijkend doseringsadvies (zie bijsluiter). Gebruik dit geneesmiddel niet langer dan drie dagen achtereen zonder overleg met een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Norit kunt u last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


 • Zwartgekleurde ontlasting. Dit wordt veroorzaakt door de kool en verdwijnt vanzelf nadat u met het geneesmiddel gestopt bent.
 • Verstopping (obstipatie).
 • Let op: Norit kan de werking van de anticonceptiepil beïnvloeden! Gebruik zo nodig een aanvullend voorbehoedsmiddel.In de bijsluiter leest u meer over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Norit is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor geactiveerde kool of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan een ernstige verstopping in het maagdarmkanaal.Meer informatie over de contra-indicaties vindt u in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Voor zover bekend kan Norit zonder bezwaar gebruikt worden tijdens een zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Er gelden voor dit product geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en alcohol.

Reviews (1)
5 / 5 gebaseerd op 1 reviews

Norit vs Diarree

(5/5)
Tegelen,

Het hielp me heel goed tegen de diarree, deze was namelijk heel vreselijk. Nadat ik klaar was op de wc zat alles onder, maar met norit niet meer. Dankje Norit, je hebt mijn leven veranderd.

Product review - Norit

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven