Noscapect

Noscapect

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Noscapect hoesttabletten en hoestsiroop van het merk Roter bevatten noscapine, een geneesmiddel dat de hoestprikkel dempt. Dit antihoestmiddel is uitsluitend bedoeld voor de behandeling van een droge hoest (kriebelhoest) en is niet geschikt voor het verlichten van vastzittende hoest. Meer info

Laagste prijs
€ 4,90
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is Noscapect?


Noscapect hoesttabletten en hoestsiroop van het merk Roter bevatten noscapine, een geneesmiddel dat de hoestprikkel dempt. Dit antihoestmiddel is uitsluitend bedoeld voor de behandeling van een droge hoest (kriebelhoest) en is niet geschikt voor het verlichten van vastzittende hoest. Noscapect mag gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Een droge hoest (ook wel kriebelhoest genoemd) is een hoest waarbij geen slijm wordt opgehoest. De hoestprikkel wordt veroorzaakt door irritatie in de longen, hogere luchtwegen of de keel. Noscapect zorgt ervoor dat de hoestprikkel tijdelijk verdwijnt. Hierdoor hoeft u minder te hoesten, kunt u beter slapen en krijgen de luchtwegen de kans om te herstellen. Noscapect werkt binnen een uur. De hoestprikkeldempende werking houdt ongeveer vier uur lang aan.

Hoe gebruikt u Noscapect?


Noscapect tabletten zijn omhuld met een glad laagje. Kauw de tablet niet fijn, maar slik deze in zijn geheel door met wat water. U kunt de tablet met of zonder voedsel innemen. De siroop kunt u doseren en innemen met behulp van het maatbekertje. Raadpleeg de arts als Noscapect niet voldoende helpt of als de hoestklachten na twee weken nog niet verminderd zijn.

Dosering


De gebruikelijke richtlijnen voor de dosering van Noscapect tabletten zijn als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: drie- tot viermaal daags 1 à 2 tabletten.
  • Kinderen van 6 tot 15 jaar: drie- tot viermaal daags 1 tablet.Voor Noscapect hoestsiroop geldt de volgende algemene dosering:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: drie- tot viermaal daags 15 – 30 ml.
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: twee- tot viermaal daags 15 ml.
  • Kinderen van 3 tot 6 jaar: twee- tot viermaal daags 7,5 ml.Gebruik Noscapect altijd met tussenpozen van minimaal vier uur. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Noscapect wordt over het algemeen probleemloos verdragen. Een enkele keer kunnen duizeligheid en sufheid of overgevoeligheid optreden als bijwerking. Ook misselijkheid kan voorkomen. Neem het medicijn eventueel met wat voedsel in als u hier last van heeft. In de bijsluiter leest u meer over de eventuele bijwerkingen van Noscapect.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Gebruik Noscapect niet als u overgevoelig bent voor noscapine of voor een van de gebruikte hulpstoffen. In de bijsluiter vindt u een overzicht van de samenstelling van de tabletten en hoestsiroop. Noscapect heeft een wisselwerking met bepaalde bloedverdunnende medicijnen. Overleg met de arts of u Noscapect kunt innemen als u bloedverdunners gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Noscapect uitsluitend op advies van de arts als u zwanger bent. Het gebruik van Noscapect wordt afgeraden aan vrouwen die borstvoeding geven.

Noscapect kan soms duizeligheid of sufheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u niet alert kunt reageren.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Noscapect

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven