Nuvaring

Gebruik nuvaring


Eén keer in drie weken brengt u de nuvaring in. Na drie weken verwijdert u de ring en volgt er een stopweek. U wordt in deze week ongesteld. Na deze week brengt u een nieuwe ring in.

Inbrengen nuvaring


Het inbrengen van de nuvaring is te vergelijken inbrengen van een tampon. Zorg dat uw handen schoon zijn. Neem de ring tussen duim en wijsvinger en druk de ring samen. Op deze manier kunt u de ring eenvoudig in de vagina schuiven. De precieze plaats in de vagina is niet belangrijk. Het is mogelijk de nuvaring verder in de vagina te schuiven, mocht de ring niet prettig zitten.

Nuvaring verwijderen


Na drie weken verwijdert u de nuvaring uit de vagina. U haalt uw wijsvinger door de ring en op deze manier kunt u de ring er voorzichtig uittrekken. U kunt ook de ring tussen wijsvinger en middelvinger nemen en eruit trekken. Vaak gaat dit gemakkelijk. Mocht er een probleem zijn, neem dan contact op met uw eigen huisarts.

Nuvaring per ongeluk uit vagina


Het kan gebeuren dat de nuvaring per ongeluk uit de vagina raakt. Bijvoorbeeld met het verwijderen van een tampon, tijdens geslachtsgemeenschap of wanneer de ring niet ver genoeg is ingebracht. Is dit minder dan 3 uur geweest, dan kunt u dezelfde ring opnieuw inbrengen. De betrouwbaarheid is niet verminderd. Spoel de ring van te voren af met lauw water. Is de nuvaring langer dan 3 uur uit de vagina geweest, dan is de ring minder betrouwbaar. Hoe u moet handelen, ligt aan welke week dit is gebeurd. In de bijsluiter kunt u uitgebreid lezen wat u moet doen.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.