Nuvaring

Stoppen met Nuvaring


U kunt op ieder moment stoppen met de Nuvaring. De termijn van drie weken hoeft niet voltooid te worden. Wanneer u de Nuvaring heeft verwijderd zal er na enkele dagen een bloeding volgen.

Vruchtbaar


Na het verwijderen van de Nuvaring bent u direct weer vruchtbaar. Wanneer u graag zwanger wilt worden is het aan te raden om eerst een normale menstruatie af te wachten. Op deze manier is het tijdstip van de zwangerschap en de datum van bevruchting beter te berekenen.

Foliumzuur


Als u stopt met de Nuvaring kunt u gelijk beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur is een vitamine die ervoor zorgt dat een ongeboren kind zich goed kan ontwikkelen. Wanneer u foliumzuur slikt heeft uw baby minder kans op aandoeningen als een open ruggetje of een hazenlip. Foliumzuur kunt u zonder recept bij een drogisterij of apotheek kopen.

Andere anticonceptiemiddelen


Als u wilt overstappen op een ander hormonaal anticonceptiemiddel, dan kunt u kiezen uit een anticonceptiepleister, anticonceptiestaafje, combinatiepil, de prikpil en een hormonaal spiraaltje. U kunt ook gebruik maken van anticonceptietechnieken die geen gebruik maken van hormonen zoals condooms, het pessarium en een spiraaltje zonder hormonen.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.