Nuvaring

Nuvaring voor- en nadelen


De Nuvaring wordt steeds populairder. Steeds meer vrouwen gebruiken de ring in plaats van het dagelijks slikken van een anticonceptiepil. Het helpt om zwangerschap te voorkomen. Wat zijn de voor- en nadelen van een Nuvaring?

Voordelen Nuvaring


1 keer in drie weken inbrengen
Het grootste voordeel van de Nuvaring is dat u het 1 keer in de drie weken inbrengt, en er gedurende die weken er verder geen omkijken naar heeft. Erg handig als u dagelijks niet wilt denken om een pil in te nemen.

Minder hormonen
In tegenstelling tot de pil, geeft de Nuvaring een kleinere hoeveelheid hormonen af. Dit gebeurt geleidelijk, zonder dagelijkse pieken of dalen. Door de kleine hoeveelheid hormonen, zijn er minder bijwerkingen.

Betrouwbaar
Hoewel u niet elke dag een anticonceptiemiddel inneemt, is de Nuvaring erg betrouwbaar. De ring bevat twee soorten hormonen (oestrogeen en progestageen). Deze worden via de vaginawand direct opgenomen in het bloed. Het zijn dezelfde hormonen die de pil bevat. De Nuvaring remt de eisprong, zorgt dat het baarmoederslijmvlies niet wordt opgebouwd en dat zaadcellen minder goed kunnen doordringen. Deze effecten komen overeen met de anticonceptiepil. In tegenstelling tot de pil blijft de Nuvaring betrouwbaar bij braken, diarree of antibiotica.

Zelf inbrengen
Voor het inbrengen van de Nuvaring, hoeft u niet speciaal naar de huisarts. U kunt eenvoudig de ring zelf inbrengen in de vagina. U houdt de ring tussen duim en wijsvinger en drukt deze samen. Vervolgens brengt u de ring in. Zit de ring niet goed, dan kunt u deze voorzichtig verder duwen. Na drie weken haalt u de Nuvaring er weer uit. Ook dit kunt u gewoon zelf doen.

Nadelen Nuvaring


De Nuvaring kan mogelijke bijwerkingen geven. Lees hier meer over mogelijke bijwerkingen.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.