Nystatine

Nystatine

Nystatine is een antischimmelmiddel. De werkzame stof nystatine vernietigt verschillende soorten schimmels en gisten door de celwand van deze organismen te beschadigen. Nystatine wordt door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek geleverd als drank en is bedoeld voor inwendig gebruik. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Nystatine?


Nystatine is een antischimmelmiddel. De werkzame stof nystatine vernietigt verschillende soorten schimmels en gisten door de celwand van deze organismen te beschadigen. Nystatine wordt door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek geleverd als drank en is bedoeld voor inwendig gebruik. Dit geneesmiddel is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij de apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Nystatine voor bij inwendige schimmelinfecties. De drank wordt onder andere gebruikt bij spruw, een schimmelinfectie in de mondholte die gepaard gaat met pijnlijke blaasjes en witte stippen op de tong en wangen. Nystatine werkt ook bij schimmelinfecties in de keel, slokdarm en in het maagdarmkanaal, en bij ontstekingen van het mondslijmvlies.

Hoe gebruikt u Nystatine?


Nystatine is alleen bij de apotheek verkrijgbaar als suspensie (drank). U kunt de vloeistof eenvoudig afmeten en innemen of toedienen met de door de apotheek bijgeleverde doseerspuit. Neem Nystatine niet in met voedsel, maar tussen de maaltijden door. Verdeel het aantal voorgeschreven doseringen zo goed mogelijk over de dag. Een arts bepaalt hoe lang u dit geneesmiddel moet blijven gebruiken. In de meeste gevallen wordt Nystatine voor een of twee weken voorgeschreven. Maak de voorgeschreven kuur altijd helemaal af. Als u te vroeg stopt met het medicijn, kan de infectie terugkeren.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering van Nystatine als volgt:


  • Volwassenen, kinderen en zuigelingen: viermaal daags 1 ml suspensie in de mond druppelen, zo mogelijk enkele minuten in de mond houden (volwassenen) en dan doorslikken. Niet naspoelen.Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Nystatine wordt over het algemeen goed verdragen. Een enkele keer kunnen er bijwerkingen optreden, waaronder:


  • Maagdarmklachten (misselijkheid, overgeven, diarree). Deze verdwijnen doorgaans vanzelf;
  • Huiduitslag door overgevoeligheid.Ervaart u veel of hevige bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Nystatine is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik de suspensie niet als u:


  • Overgevoelig bent voor nystatine of een van de gebruikte hulpstoffen.Nystatine kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen, waaronder maagzuurremmers. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke geneesmiddelen of voedingssupplementen u gebruikt zodat een arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter staat meer informatie over de contra-indicaties en wisselwerkingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


U kunt Nystatine veilig gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft, mits u het product in normale hoeveelheden gebruikt.

Er gelden voor dit geneesmiddel geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Nystatine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven