Onbrez

Onbrez

Onbrez is een inhalatiemedicijn (‘pufje’) uit de groep luchtwegverwijders. De werkzame stof van dit geneesmiddel is indacaterol. U kunt Onbrez online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Onbrez?


Onbrez is een inhalatiemedicijn (‘pufje’) uit de groep luchtwegverwijders. De werkzame stof van dit geneesmiddel is indacaterol. U kunt Onbrez online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Onbrez wordt gebruikt om benauwdheidsklachten als gevolg van COPD (chronisch obstructieve longziekte) te voorkomen. Benauwdheid bij COPD is vaak het gevolg van samengetrokken spieren in de luchtwegen. Onbrez ontspant de spieren in de longen en luchtpijp, waardoor ademhalen makkelijker gaat. Onbrez werkt tot 24 uur en wordt daarom een langwerkende luchtwegverwijder genoemd. Het effect van Onbrez is binnen vijf minuten merkbaar.

Hoe gebruikt u Onbrez?


U hoeft Onbrez maar eenmaal per dag te gebruiken. Doe dit bij voorkeur rond een vast tijdstip. Zo vergeet u minder snel een dosis en krijgen de longen het medicijn regelmatig toegediend. Onbrez bestaat uit een Breezhaler inhalator en capsules. De capsules bevatten het inhalatiemedicijn in de vorm van een poeder. Gebruik Onbrez als volgt:


 • Haal 1 capsule uit de doordrukstrip en stop deze in de inhalator zoals beschreven in de bijsluiter;
 • Houd de inhalator rechtop (mondstuk omhoog) en druk op de knoppen aan weerszijden van de inhalator. Hierdoor wordt de capsule doorgeprikt;
 • Adem uit naast het mondstuk;
 • Adem diep in door het mondstuk van de inhalator;
 • Houd uw adem minstens 10 seconden (liefst langer) in na het inhaleren. Adem daarna rustig uit;
 • Controleer of er geen poeder is achtergebleven. Is dat wel het geval, inhaleer dit dan nogmaals.In de bijsluiter staat een gedetailleerd stappenplan voor het inhaleren van het medicijn. Gooi de inhalator weg nadat u deze dertig dagen heeft gebruikt. Als u een nieuwe verpakking Onbrez opent, gebruikt u de nieuwe inhalator.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Onbrez online beschikbaar in capsules van 150 microgram en 300 microgram. Een arts weet welke sterkte het beste past bij uw klachten. Tenzij een arts anders adviseert, is de dosering als volgt:


 • Volwassenen: eenmaal daags de inhoud van 1 capsule inhaleren met behulp van de bijgeleverde Breezhaler inhalator.Onbrez is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Dit medicijn kan soms bijwerkingen veroorzaken, zoals:


 • Verkoudheidssymptomen (keelpijn, loopneus, verstopte neus, hoesten);
 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid;
 • Hartkloppingen;
 • Pijn in spieren, botten en/of gewrichten.Overleg met een arts als u last krijgt van deze of andere bijwerkingen. Krijgt u last van ernstige bijwerkingen (zie bijsluiter), raadpleeg dan onmiddellijk een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Onbrez is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet:


 • Als u overgevoelig bent voor indacaterol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Om astmaklachten te behandelen.Lijdt u aan epilepsie, hart- of schildklierproblemen of diabetes, dan moet u extra voorzichtig zijn met dit medicijn. Gebruikt u verder nog medicijnen? Een arts weet of u deze kunt combineren met Onbrez. In de bijsluiter leest u meer over deze onderwerpen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Onbrez niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij een arts u dit adviseert.

Een enkele keer kan duizeligheid optreden na gebruik van dit medicijn. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Er geldt geen waarschuwing voor het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Onbrez

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven