Onglyza

Onglyza

Onglyza is een glucoseverlagend medicijn. De werkzame stof in dit geneesmiddel is saxagliptine, een zogenaamde DPP 4-remmer. Onglyza zorgt ervoor dat de alvleesklier langer de tijd krijgt om insuline aan te maken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Onglyza?


Onglyza is een glucoseverlagend medicijn. De werkzame stof in dit geneesmiddel is saxagliptine, een zogenaamde DPP 4-remmer. Onglyza zorgt ervoor dat de alvleesklier langer de tijd krijgt om insuline aan te maken. Daarnaast krijgt het lichaam in die tijd de kans om glucose uit de maaltijd te verwerken. Dit voorkomt dat het suikergehalte in het bloed na de maaltijd te hoog wordt. U kunt Onglyza online bestellen. Dit gaat snel en gemakkelijk via de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het vereiste recept krijgt u via een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Onglyza voor bij diabetes mellitus type 2. Dit is een vorm van suikerziekte waarbij de alvleesklier te weinig insuline aanmaakt en het lichaam daarbij onvoldoende reageert op insuline. Hierdoor wordt de glucosewaarde in het bloed te hoog en kunnen klachten optreden zoals dorst, vermoeidheid, veel plassen en slecht genezende wonden. Het is belangrijk dat diabetespatiënten hun bloedsuikerspiegel stabiel houden. Op die manier verdwijnen de symptomen en worden (ernstige) complicaties voorkomen. Met Onglyza kan een stabiel glucosegehalte bereikt worden.

Hoe gebruikt u Onglyza?


Slik de tablet Onglyza in zijn geheel door met wat vloeistof. Doe dit op een vast tijdstip, eventueel tijdens de maaltijd om maagdarmklachten te voorkomen. Bent u Onglyza vergeten in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele hoeveelheid Onglyza in om de gemiste dosis te compenseren.

Dosering


Bij de samenwerkende apotheken kunt u Onglyza online kopen in verschillende sterktes. Een arts bepaalt welke variant het beste past bij uw klachten. De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:


  • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Het gebruik van Onglyza kan soms bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Maagdarmklachten of verminderde eetlust;
  • Hoofdpijn;
  • Symptomen van een verkoudheid, zoals keelpijn, verstopte neus of loopneus, hoesten;
  • Wazig zien (aan het begin van de behandeling), duizeligheid.Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van de overige mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Onglyza is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor saxagliptine of een van de gebruikte hulpstoffen.Overleg met een arts of en hoe u Onglyza kunt gebruiken als u:

  • Diabetes type 1 heeft;
  • Een aandoening aan de alvleesklier heeft (gehad);
  • Andere glucoseverlagende medicijnen gebruikt (zoals insuline);
  • Lijdt aan hart-, nier- of leverproblemen of andere gezondheidsklachten.Onglyza heeft een wisselwerking met bepaalde andere medicijnen. Een arts weet welke geneesmiddelen niet gecombineerd mogen worden met Onglyza. In de bijsluiter vindt u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Onglyza niet als u zwanger bent, wilt worden of als u borstvoeding geeft. Overleg in dat geval met een arts over het gebruik van een ander glucoseverlagend medicijn.

Onglyza kan soms duizeligheid of slecht zicht veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol beïnvloedt de bloedsuiker, waardoor deze te laag kan worden (hypo). Matig of staak uw inname van alcohol, en drink nooit alcohol op een lege maag om sterke schommelingen van de suikerspiegel te voorkomen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Onglyza

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven