Opioïde pijnstillers

Opioïde pijnstillers

Opioïde pijnstillers (ook wel opioïde analgetica genoemd) kunnen effectiever zijn bij pijnverlichting dan de meer eenvoudige niet-opioïde analgetica. Opioïde pijnstillers worden doorgaans dan ook gebruikt bij matige tot hevige pijn. Pijn wordt beschouwt als matig als het enige beperkingen veroorzaakt en activiteiten belemmert in het dagelijkse leven. Van hevige of ernstige pijn spreken we zodra het alle dagelijkse activiteiten belemmert.

Bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken kunt u alleen een aanvraag doen voor een zwakke (milde) opioïde pijnstiller. Voorbeelden van zwakke opioïde pijnstillers zijn onder andere: codeïne, dihydrocodeïne en tramadol. Tramadol is sterker dan codeïne en dihydrocodeïne en werkt op een iets andere manier, maar heeft minder bijwerkingen dan andere opioïde analgetica.

Hoewel we het proces van aanvragen bij aangesloten apotheken van deze geneesmiddelen zo ongecompliceerd mogelijk willen maken, zijn er bepaalde procedures opgesteld om ervoor te zorgen dat deze geneesmiddelen op een juiste en veilige manier gebruikt worden. Lees daarom altijd eerst de Opioïde Policy en Opioïden aanvraag limiet alvorens het product toe te voegen aan uw winkelwagen.


LET OP: Sterke opioïde pijnstillers kunnen niet via een online consult worden aangevraagd bij de samenwerkende apotheken. Voorbeelden van sterke opioïde pijnstillers zijn onder andere: fentanyl, methadon diacetylmorfine, morfine, oxycodon, en pethidine.

Toon meer