Orlistat

Orlistat

Het vermageringsmiddel Orlistat remt de werking van enzymen die vet verteren in de maag en de darmen. Ongeveer 30% van het vet uit de maaltijd wordt hierdoor niet verwerkt en verlaat de darmen via de ontlasting. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Orlistat?


Het vermageringsmiddel Orlistat remt de werking van enzymen die vet verteren in de maag en de darmen. Ongeveer 30% van het vet uit de maaltijd wordt hierdoor niet verwerkt en verlaat de darmen via de ontlasting. Het lichaam kan dus minder brandstof gebruiken en zal daardoor afvallen, mits dit medicijn gebruikt wordt in combinatie met een dieet en meer beweging. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die Orlistat slikken tot 50% meer afvallen dan personen die alleen een dieet volgen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Orlistat wordt gebruikt bij overgewicht en obesitas. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar in twee sterktes. De capsules van 60 mg zijn zonder recept te bestellen. De capsules met een inhoud van 120 mg zijn uitsluitend verkrijgbaar op recept en worden alleen voorgeschreven bij obesitas (mensen met een BMI van 28 punten en hoger).

Hoe gebruikt u Orlistat?


De capsule Orlistat moet altijd zonder te kauwen worden ingenomen met een glas water. Neem de capsule vlak voor, tijdens of tot een uur na de maaltijd in. Dit afslankmiddel werkt alleen als er vet in de voeding zit. Slaat u een maaltijd over, of bevat uw maaltijd (bijna) geen vet, dan hoeft u dit medicijn niet in te nemen. Probeer vetrijke maaltijden te vermijden, ook al wordt een gedeelte van het vet niet verteerd. Als u teveel vet binnenkrijgt kunt u last krijgen van darmklachten, zoals buikpijn en diarree.

Dosering


Tenzij de arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen vanaf 18 jaar: driemaal daags 1 capsule voor, tijdens of tot 1 uur na de maaltijd innemen met voldoende vloeistof.Lees voor gebruik de bijsluiter. Dit afslankmiddel mag niet worden ingenomen door kinderen zonder overleg met de arts.

Bijwerkingen


Dit geneesmiddel kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder:


  • Darmklachten (buikpijn, winderigheid, vettige ontlasting of diarree)
  • Hoofdpijn
  • Lage bloedsuikers
  • Griep of verkoudheidDe bijwerkingen verdwijnen doorgaans vanzelf. Darmklachten kunt u voorkomen door minder vet te eten. Let op: aanhoudende waterdunne diarree kan de werkzaamheid van de anticonceptiepil beïnvloeden. Gebruik eventueel aanvullende anticonceptie. Lees de bijsluiter voor meer informatie over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Orlistat is niet voor iedereen een geschikt afslankmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor orlistat of een van de gebruikte hulpstoffen
  • Lijdt aan het chronisch malabsorbtiesyndroom of een leverstoornis.


Orlistat heeft een wisselwerking met andere medicijnen, waaronder het afweeronderdrukkende ciclosporine en geneesmiddelen tegen schildklierafwijkingen. Vermeld bij uw aanvraag altijd welke andere medicijnen u gebruikt zodat de arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik dit afslankmiddel uitsluitend op advies van de arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Orlistat beïnvloedt uw reactievermogen niet. U kunt gewoon deelnemen aan het verkeer.

U kunt bij gebruik van dit medicijn in principe alles eten en drinken. Houd er echter wel rekening mee dat alcoholische dranken en calorierijke voeding niet in een vermageringsdieet passen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Orlistat

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven