Otrivin Baby

Otrivin Baby

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Otrivin Baby helpt bij een verstopte neus. Dit product is speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen tot 2 jaar. De werkzame stof in Otrivin Baby is natriumchloride, oftewel keukenzout. Meer info

Laagste prijs
€ 3,90
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Sofort
  • Zelf overboeken

Wat is Otrivin Baby?


Otrivin Baby helpt bij een verstopte neus. Dit product is speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen tot 2 jaar. De werkzame stof in Otrivin Baby is natriumchloride, oftewel keukenzout. De zoutoplossing laat gezwollen neusslijmvlies weer slinken, waardoor uw kind weer beter door de neus kan ademen en het slijm beter weg kan lopen. Bovendien bevochtigt de zoutoplossing de neusholte, zodat irritatie vermindert.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Een verstopte neus komt vaak voor bij griep en verkoudheid. Bij baby’s is dit extra vervelend omdat ze dan niet meer goed kunnen drinken en slapen. Zoutoplossing gebruiken is een goede en veilige manier om een verstopte neus weer te openen. Het geeft weinig tot geen bijwerkingen en kan daarom zonder bezwaar worden gebruikt door baby’s, kinderen en volwassenen die geen andere medicatie voor het neusslijmvlies (zoals xylometazoline) mogen gebruiken.

Hoe gebruikt u Otrivin Baby?


Otrivin Baby neusspray bevat een handige doseerspray waardoor u altijd precies de goede hoeveelheid toedient. In de bijsluiter leest u precies hoe u de Baby neusspray gebruikt. Otrivin Baby is ook verkrijgbaar in handige, hygiënische Monodose verpakkingen. De losse ampullen zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en zijn heel geschikt om mee te nemen voor onderweg.

Wilt u het neusje van uw baby optimaal reinigen, gebruik dan na de Baby spray een speciale neusreiniger (Otrivin Baby Aspirator). Hiermee zuigt u het losgekomen slijm moeiteloos uit de neusholte.

Dosering


Otrivin Baby kan naar behoefte worden toegepast. De gebruikelijke dosering is als volgt:


  • Zuigelingen en kinderen tot 2 jaar: 1 verstuiving per neusgat.
  • Volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar: 1 tot 2 verstuivingen per neusgat.In de bijsluiter leest u meer over de dosering van dit product.

Bijwerkingen


Zoutoplossing geeft in principe geen bijwerkingen. Ervaart u of uw kind toch klachten, neem dan contact op met de arts of apotheek.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Gebruik Otrivin Baby niet als er sprake is van overgevoeligheid voor een van de ingrediënten. U vindt een overzicht van de gebruikte stoffen in de bijsluiter.
Wees voorzichtig met het gebruik van Otrivin Baby na een neusoperatie. Overleg in dat geval met een arts voordat u dit product gaat gebruiken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Otrivin Baby mag zonder bezwaar gebruikt worden tijdens een zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Er gelden bij dit geneesmiddel geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Otrivin Baby

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven