Ovranette

Ovranette

Ovranette is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en levonorgestrel (een progestageenhormoon) maken een zwangerschap op drie manieren onmogelijk: De eisprong wordt geremd, waardoor er geen vruchtbare eicel beschikbaar komt; Het baarmoederslijmvlies verandert van structuur en is daardoor ongeschikt om een vruchtje vast te houden; Het slijm in de baarmoedermond wordt taaier en dikker, waardoor zaadcellen er moeilijk doorheen komen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Ovranette?


Ovranette is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en levonorgestrel (een progestageenhormoon) maken een zwangerschap op drie manieren onmogelijk:


 • De eisprong wordt geremd, waardoor er geen vruchtbare eicel beschikbaar komt;
 • Het baarmoederslijmvlies verandert van structuur en is daardoor ongeschikt om een vruchtje vast te houden;
 • Het slijm in de baarmoedermond wordt taaier en dikker, waardoor zaadcellen er moeilijk doorheen komen.U kunt Ovranette online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het recept voor deze pil krijgt u via het online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Bent u seksueel actief maar heeft u geen kinderwens, dan is Ovranette een betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Let er wel op dat Ovranette alleen beschermt tegen een zwangerschap en niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Artsen adviseren Ovranette soms ook aan vrouwen die last hebben van menstruatiestoornissen, zoals overmatig bloedverlies, veel krampen of een onregelmatige cyclus. Bij het gebruik van Ovranette wordt u namelijk niet echt ongesteld meer, maar krijgt u elke maand een lichte onttrekkingsbloeding die weinig klachten geeft.

Hoe gebruikt u Ovranette?


De samenwerkende apotheken hebben Ovranette online verkrijgbaar in verpakkingen van drie strips. Elke strip bevat 21 pillen. Neem iedere dag rond hetzelfde tijdstip een pil in. Volg daarbij de pijltjes op de kalenderverpakking. Als de strip leeg is, neemt u zeven dagen lang geen pil in. Tijdens deze stopweek komt de onttrekkingsbloeding op gang. Begin op de achtste dag met een nieuwe strip Ovranette.
De pil is alleen betrouwbaar als deze wordt ingenomen volgens de aanwijzingen. Bent u de pil een keer vergeten of heeft u na het innemen gebraakt of last gehad van waterdunne diarree, dan is de betrouwbaarheid niet meer gegarandeerd. In de bijsluiter staat wat u in dit geval moet doen.

Dosering


De gebruikelijke dosering van Ovranette is als volgt:


 • Gedurende drie weken eenmaal daags 1 pil innemen. Hierna volgt een stopweek. Begin daarna aan een nieuwe cyclus.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Ovranette wordt door de meeste gebruikers probleemloos verdragen. Een enkele keer kunt u last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


 • Gespannen of pijnlijke borsten;
 • Maagdarmklachten;
 • Tussentijds vaginaal bloedverlies;
 • Hoofdpijn.Meestal verdwijnen de klachten na een paar maanden vanzelf. Is dat bij u niet het geval, of heeft u hevig last bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. Een compleet overzicht van de bijwerkingen treft u aan in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Het gebruik van Ovranette wordt onder andere afgeraden als u:


 • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, levonorgestrel of een van de hulpstoffen;
 • Lijdt of heeft geleden aan trombose of een andere aandoening aan de bloedvaten;
 • Lijdt aan migraine, kanker of een andere ernstige aandoening.Heeft u andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts over het gebruik van de pil.

Zorg ervoor dat een arts op de hoogte is van uw medicijngebruik: Ovranette heeft een wisselwerking met een aantal geneesmiddelen. In de bijsluiter leest u alles over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Ovranette niet als u zwanger bent. Het gebruik van deze pil wordt afgeraden als u borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ovranette

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven