Ovysmen

Ovysmen

Ovysmen is een anticonceptiepil. Dit voorbehoedsmiddel werkt op basis van de hormonen ethinylestradiol en norethisteron. De combinatie van deze stoffen zorgt voor een verandering van het baarmoeder(mond)slijmvlies. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Ovysmen?


Ovysmen is een anticonceptiepil. Dit voorbehoedsmiddel werkt op basis van de hormonen ethinylestradiol en norethisteron. De combinatie van deze stoffen zorgt voor een verandering van het baarmoeder(mond)slijmvlies. Hierdoor kan een bevruchte eicel zich niet innestelen en is de baarmoeder moeilijker bereikbaar voor zaadcellen. Ook wordt de eisprong geremd, waardoor de kans op een zwangerschap zo goed als nihil is. Bij zorgvuldig gebruik is Ovysmen een zeer betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com kunt u eenvoudig Ovysmen online bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Ovysmen voorkomt het ontstaan van een zwangerschap. Daarnaast kan deze pil ook gebruikt worden om menstruatiestoornissen te behandelen. Doordat er tijdens de stopweek een hele lichte bloeding op gang komt, zijn klachten als veel bloedverlies en hevige krampen niet meer aan de orde.

Ook vrouwen die last hebben van een onregelmatige cyclus kunnen baat hebben bij het slikken van Ovysmen, mits er (nog) geen sprake van een kinderwens is.

Hoe gebruikt u Ovysmen?


Ovysmen wordt geleverd in strips van 21 pillen. Neem iedere dag rond hetzelfde tijdstip 1 pil in. Als de blisterverpakking leeg is, volgt een stopweek. U slikt zeven dagen lang geen pil. Normaal gesproken komt tijdens deze week de onttrekkingsbloeding op gang. Begin op de achtste dag met een nieuwe strip Ovysmen.

Zorg ervoor dat u de pil trouw inneemt. Vergeet u een pil, heeft u de pil uitgebraakt of heeft u waterdunne diarree, dan bent u misschien niet meer beschermd tegen een zwangerschap. Raadpleeg in deze situaties de bijsluiter. Hierin staat vermeld wat u moet doen.

Dosering


Bij de samenwerkende apotheken is Ovysmen online beschikbaar in verpakkingen van 3 strips. De dosering van Ovysmen is als volgt:


  • Eenmaal daags rond hetzelfde tijdstip 1 tablet innemen, gevolgd door een stopweek.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Als u Ovysmen gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen, vooral als u de pil nog maar pas slikt. Het gaat dan vaak om klachten als:


  • Gespannen borsten;
  • Doorbraakbloedingen;
  • Maagdarmproblemen;
  • Hoofdpijn.Verdwijnen de klachten na een paar weken niet vanzelf, of heeft u last van hevige bijwerkingen, overleg dan met een arts. Een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Ovysmen is niet voor iedere vrouw geschikt. Gebruik deze anticonceptiepil bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, norethisteron of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Trombose, een bloedstollingsstoornis, herseninfarct of hartinfarct heeft (gehad);
  • Lijdt of geleden heeft aan een leveraandoening, of bepaalde vormen van kanker.
  • Vaginale bloedingen met onbekende oorzaak heeft.Heeft u andere gezondheidsproblemen of is er sprake van risicofactoren (zie bijsluiter), overleg dan met een arts of u Ovysmen mag gebruiken. Ovysmen heeft een wisselwerking met andere medicijnen. Zorg ervoor dat een arts op de hoogte is van uw medicijngebruik. Meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen vindt u in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Ovysmen mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap. Het gebruik van deze pil wordt afgeraden bij het geven van borstvoeding.

Er zijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ovysmen

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven