Pers

Pers

U wilt Dokteronline.com beter leren kennen?

Bent u journalist en wilt u Dokteroline.com beter leren kennen? In de persmap hieronder vindt u meer informatie over Dokteronline.com

Downloaden persmap

Heeft u meer vragen?

Neem direct contact op

Journalisten kunnen met vragen terecht bij onze persvoorlichter: Heleen Jansen van het communicatiebureau Cohn & Wolfe Benelux.

Heleen Jansen
Tel : +31 20 67 68 666
heleen.jansen@cohnwolfe.nl
Pers

Wat is Dokteronline.com?

Dokteronline.com informeert over gezondheid, klachten, de bestrijding daarvan en samenhangende producten. Dokteronline.com brengt u desgewenst in online contact met medische specialisten en/of apotheken. Dokteronline.com verkoopt noch levert producten en biedt deze ook niet (namens derden zoals bijvoorbeeld apotheken) aan. Dokteronline.com verstrekt slechts productinformatie en prijzen van derden (o.a. (online) apotheken). De door derden aangeboden producten kunt u veilig (en anoniem) via Dokteronline.com bestellen.

Alles dat u bestelt wordt discreet bij u thuisbezorgd. Tevens voorziet Dokteronline.com desgewenst de cliënten van advies. Dokteronline.com is zelf geen online dokter en/of online apotheek of internetapotheek.

Dokteronline.com brengt u in contact met een arts, die indien noodzakelijk een recept kan voorschrijven, en met een apotheek die u officiële merkmedicijnen kan verstrekken. De diensten van de arts en apotheek ontvangt u rechtstreeks, onder technische verantwoordelijkheid van Dokteronline.com.

Hoe zit de organisatie in elkaar?

Dokteronline.com is een dynamische organisatie, waarbij het platform als een spin in het web dient en artsen, apotheken en cliënten door heel Europa met elkaar zijn verbonden. De sfeer is professioneel en internationaal.

Op ons kantoor op Curaçao zijn momenteel 12 mensen werkzaam en in de apotheken werken vele mensen, die fulltime voor de cliënten bezig zijn. Ook zijn er op dit moment 10 gediplomeerde artsen aan het platform verbonden.

Het team zet zich continu in om de cliënten van de beste gebruikerservaring, klantenservice en een gedegen advies te voorzien. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door zelfsturendheid en zelfredzaamheid, naar het innovatieve model van Ricardo Semler.

Hoe is het idee ontstaan voor Dokteronline.com?

Dokteronline.com is in 2003 begonnen als Onlinedokter.com. Deze website bood de cliënten de gelegenheid om op doktersrecept een werkzame dosis Melatonine aan te vragen bij de apotheek. Melatonine is een natuurlijk slaaphormoon, dat destijds in Nederland met een hogere dosering dan 0,1 mg per tablet alleen op recept te verkrijgen was. Sinds 2013 is Melatonine, vanwege een wetswijziging in de EU, in deze sterktes niet meer receptplichtig en is het middel gewoon vrij verkrijgbaar.

In 2004 ontstond het idee om de website breder in te zetten. Sindsdien informeert Dokteronline.com ook over zogenaamde lifestyle medicijnen, die niet worden vergoed door de ziektekostenverzekering en waarbij anonimiteit gewenst is vanwege een gevoel van schaamte bij de cliënt. Denk hierbij aan lifestyleklachten als erectiestoornissen, soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen) en overgewicht. In de Verenigde Staten nam deze vorm van online dienstverlening destijds al een grote vlucht, maar in Europa waren er op dit gebied nog nauwelijks initiatieven, terwijl er wel veel vraag naar was. Mede omdat er een gebrek was aan betrouwbare websites die doorverwezen naar gediplomeerde artsen en apotheken die originele merkgeneesmiddelen aan konden bieden. De site is in 2004 omgedoopt in Dokteronline.com.

Hoe weet ik dat de informatie die ik verstrek, veilig is?

Privacy, veiligheid, discretie en volledige klanttevredenheid zijn de sleutelbegrippen waaraan Dokteronline.com haar bestaansrecht dankt. De informatie die u aan Dokteronline.com verstrekt is strikt vertrouwelijk en is beschermd onder de Wet op de Persoonsregistratie en de regels van de arts-patiënt relatie. Voor het versturen van de gegevens via het internet maakt Dokteronline.com gebruik van een gerenommeerde technologie, de SSL 2048-bit gecodeerde encryptie-technologie. Dokteronline.com beschikt daarmee over de juiste technieken om uw gegevens te beschermen. Op de homepage van de site zult u altijd een veiligheidscertificaat treffen.

Hoe lang bestaat Dokteronline.com?

Dokteronline.com is ontstaan in 2004, vanuit de passie om patiënten de mogelijkheid te geven om over hun eigen lichaam te beschikken en hun eigen behandelmethode te kiezen.

Where is Dokteornline.com located?

Dokteronline.com is gevestigd aan de Dr. M.J. Hugenholtzweg Z/N in het UTS Gebouw op Curaçao. De apotheken en artsen waar Dokteronline.com cliënten mee in contact brengt zijn voornamelijk gevestigd in Engeland, Duitsland en Denemarken.

Wat is de visie van Dokteronline.com?

In één zin: power to the patiënt! Wij geloven dat de cliënten hun eigen keuzes mogen maken. In deze tijd, waarin de patiënt slimmer en beter geïnformeerd is dan ooit, is het moeilijk te bevatten dat je afhankelijk bent van instanties en artsen die nog moeten wennen aan de moderne (online) samenleving. Dokteronline.com biedt de gebruikers een veilig platform van waaruit cliënten over hun eigen lijf kunnen beslissen.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de EU-landen waar artsen online medicijnen mogen voorschrijven zonder dat er een bestaande behandelrelatie is. Vandaar dat Dokteronline.com veel gebruik maakt van Engelse artsen om de cliënten van de beste kwaliteitsmedicijnen te voorzien. De publieke opinie en de cliënten zijn vanaf het begin zeer positief over de democratiseringsgolf die Dokteronline.com teweeg heeft gebracht in de gezondheidssector. De houding van de overheid en sommige medici is conservatiever en het gebeurt nog regelmatig dat Dokteronline.com in één adem wordt genoemd met schimmige handelaren in imitatie-medicijnen en illegale internetwinkels, terwijl volgens de regels van de EU, het concept geheel legaal en geaccepteerd is. Dat er op landelijk niveau binnen de EU zoveel verschillende meningen bestaan is natuurlijk vreemd, want hoe kan het dat online voorschrijven in Engeland wel als veilig wordt beschouwd, terwijl een ander EU-land het als een risico voor de volksgezondheid bestempelt?

Waarom is Dokteronline.com op Curaçao gevestigd?

Dokteronline.com is in Nederland gestart door drie ondernemers. Na verloop van tijd besloot één van de oprichters het bedrijf te verlaten. De site is toen verkocht aan een onderneming die kantoor hield op Curaçao.

In 2010 hebben de twee oprichters de site teruggekocht en besloten zij Curaçao als vestigingsplaats te behouden, omdat alle technische faciliteiten daar al waren. De dagelijkse leiding en het runnen van het bedrijf gebeurt al jaren door een team van specialisten. Een bijkomend voordeel van een kantoor op Curaçao is het tijdsverschil met Europa. Hierdoor is de Klantenservice voor Europeanen ook 's avonds makkelijk te bereiken, iets dat veel cliënten op prijs stellen.

Op wie richt Dokteronline.com zich?

Dokteronline.com richt zich op iedereen die om z'n eigen gezondheid geeft. In het bijzonder op mensen die zelf een passende behandelmethode willen kiezen, maar hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken. Cliënten die wellicht wat minder tijd hebben en hun medicijnen en consult vanuit huis willen regelen. Cliënten die prijs stellen op discretie en liever geen arts onder ogen komen wanneer hun symptomen worden besproken. Voorop staat dat Dokteronline.com altijd een cliënt naar zijn of haar eigen huisarts (terug) zal sturen wanneer dat beter is voor het welzijn van de cliënt. Immers niet alles is online op een veilige manier te behandelen.

Waarin onderscheidt Dokteronline.com zich?

Dokteronline.com is een website voor mensen die hun gezondheid en welzijn voorop stellen. Dit doen we niet alleen door een online arts te combineren met een online apotheek, maar ook door aanvullende diensten aan te bieden waarvan cliënten hebben aangegeven er behoefte aan te hebben. Zo zullen wij binnenkort een online spreekuur lanceren met allerlei specialisten en een door artsen gemaakt programma, dat antwoord geeft op alle mogelijke gezondheidsklachten en dat cliënten van betrouwbare en gepersonaliseerde medische informatie voorziet. Daarnaast garanderen wij uitstekende klantenservice, snelle levering door de aanbieders van de producten en een betrouwbaar platform. Het is ons uiteindelijke doel om de cliënten direct online te adviseren over hun gezondheidsklachten en alle mogelijke vragen te beantwoorden. Lukt dit niet online, dan willen we de cliënten kunnen doorverwijzen naar een specialist die dit wel kan.